Nu åbner ikonisk tårn igen - sådan ser der ud fra toppen

Efter fem måneders restaurering er Zoo-tårnet endelig klar til genåbning.

Selvom Zoo-tårnet ligger på Frederiksberg, er det for mange nok kendt som et af Københavns mest kendte vartegn. 

Og derfor har det også været et lidt trist syn for borgere på både Frederiksberg og i København, at det 43,5 meter høje tårn har været pakket ind i stillads og afdækning de seneste fem måneder, hvor tømrere og malere har været i gang med restaureringsarbejde. 

Men nu er det endelig blevet tid til at genåbne Zoo-tårnet, der stråler efter den fine behandling. 

- Det ikoniske tårn er jo en del af byens skyline helt på linje med Rundetårn, Københavns Rådhus og Børsen. Og med placeringen på toppen af Frederiksberg, og dermed 70 meter over havets overflade, får du her et blændende 360 graders blik på hovedstaden og endda helt til Sverige på de klare dage, siger Jørgen Nielsen, der er administrerende direktør i København Zoo. 

Genåbningsfest i Kristi Himmelfartsferien

Arbejdet med Zoo-tårnet har blandt andet betydet, at der er kommet en ny trækrone på toppen, et ekstra lysende Zoo-logo, der peger mod København, og skilte der skal hjælpe til at udpege byens andre tårne. 

Genåbningsfesten for det 116 år gamle trætårn starter torsdag og slutter søndag. 

Tårnet var oprindeligt bygget som en midlertidig udkigspost, men blev en stormende succes fra første dag. 

Siden åbningen i 1905 har 40.000 gæster hvert år taget turen 43,5 meter op og nydt udsigten over København og Sydsverige.  

- Alle kender det smukke tårn, men når først man står direkte under det i Zoo, glemmer mange at lægge nakken tilbage og tage turen op til toppen. Og det er synd, for bedre udsigt finder du ikke i København, siger Jørgen Nielsen, der har ambitioner om at trække dobbelt så mange i tårnet som de øvrige år. 

FAKTA OM ZOOTÅRNET: