Mystiske mærker på ældres dørtelefoner skabte panik

Hjemmeplejen troede, at mærkerne stammede fra snedige kriminelle.

Foto: Teitur Jonasson / Scanpix & Ritzau

Tricktyve er kendt for at være særdeles snu.

Blandt andet har det tidligere været fremme, at folk har fået afmærket deres postkasser eller husnumre, inden tyvene slår til.

Derfor blev hjemmeplejen på Frederiksberg af gode grunde bekymret, da de i slutningen af januar fik nys om, at der var blevet sat små røde prikker på flere ældre borgeres dørtelefoner, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen tolkede hjemmeplejen mærkerne som endnu et snedigt trick, og de skyndte sig derfor at sende en beredskabsmail ud til de forskellige boligselskaber med en advarsel om mulige tricktyve.

Men forklaringen på de røde prikker skulle vise sig at være noget mere uskyldig end først antaget.

Læs også Tricktyve straffet for omfattende svindel ved togstationer

Meget flov

Det viste sig nemlig, at mærkerne var blevet sat af en chauffør, som bragte mad ud til borgerne. Han havde sat dem for at vide, hvor han skulle ringe på for hurtigst muligt at komme ind og aflevere maden.

Ifølge Heidi Næsted Stuhaug, områdechef for hjemmeplejen på Frederiksberg, havde chaufføren ikke tænkt over, at mærkerne kunne misforstås.

- Vi kontaktede med det samme leverandøren, som fik det fjernet med det samme, og chaufføren blev selvfølgelig meget flov, siger områdechefen til Ekstra Bladet.

Selvom det viste sig, at der var tale om en ganske uskyldig gerning, valgte kommunens hjemmepleje – ifølge Heidi Næsted Stuhaug – at tage sagen alvorligt, da der tidligere har været tricktyve i området.

Københavns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at de ikke hørt om tricktyve, der for tiden benytter sig af afmærkninger på døren. 

Læs også Mand blev erklæret død: Så glemte kommunen ham i 18 dage

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik