Mor køber cannabis til syg søn: Politiet holder øje

Christel Henriksen bestiller amerikansk cannabis-olie hjem til søn, men ofte bliver olien beslaglagt i tolden. Nu er hun træt af at føle sig kriminel.

Fra 1. januar 2018 kan patienter få ordineret cannabis-olie fra deres egen læge. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Christel Henriksens syvårige søn lider af svær epilepsi. Derfor har hun siden december 2015 bestilt ulovlig medicinsk cannabis hjem fra USA for at hjælpe sin søn. Men ofte bliver den medicin hun bestiller beslaglagt i tolden og i tirsdags endte en ny beslaglæggelse med, at civilklædte politibetjente besøgte hende i hjemmet på Frederiksberg. Det skriver BT.

- Problemet er, at stort set al den olie, jeg bestiller hjem, bliver taget i tolden. Og nu orker jeg ikke at føle mig som en kriminel mere – det eneste, jeg gør, er at hjælpe min søn, og nu ved jeg ikke, hvad jeg længere skal gøre, siger Christel Henriksen til BT.

I forbindelse med en 12-måneders vaccine fik sønnen konstateret en svær grad af epilepsi. Men først i august 2013 blev sygdommen for alvor kritisk. Op til 50 gange dagligt oplevede Christel Henriksens søn voldsomme epileptiske anfald.

Derfor var sønnen af flere omgange indlagt på Rigshospitalet og Filadelfia der er et epilepsihospital i Dianalund. Men i december 2015 fik Christel Henriksen at vide, at lægerne ikke kunne gøre mere for sønnen. Derfor begyndte hun i samarbejde med Rigshospitalet at benytte medicinsk cannabis-olie til hendes søn.

Læs også Musiker om legal hash: "Vi glemmer de sårbare"

Vil blive ved med at bestille fra USA

Fra 2018 bliver det lovligt at benytte sig af medicinsk cannabis i Danmark. Men i følge Christel Henriksen er den lovlige medicinske cannabis, der i Danmark fremstilles og sælges gennem Glostrup Apotek, ikke tilstrækkelig for hendes søn. Medicinen fra Glostrup Apotek bliver nemlig lavet på industrihamp, hvilket betyder, at der mangler flere komponenter fra den rigtige marihuanaplante.

Selvom cannabis-olien Christel Henriksen bestiller hjem fra USA er ulovlig i Danmark, så vil hun blive ved med at bestille den hjem, for ifølge hende selv har den været med til at redde hendes søns liv.

- Jeg vil kun have den olie, fordi jeg ved, den virker. Han er gået fra at være et stort anfald til at være en dreng i rivende udvikling. Folk, som kender ham og har været en del af hans liv, siger, at det er et mirakel at se ham nu, siger Christel Henriksen til BT.

Læs også 26-årig fængslet for hashlager på Nørrebro

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik