Mette Frederiksen klappet ind på Frederiksberg

37-årige Mette Frederiksen er søndag formelt blevet valgt som ny formand for Socialdemokraterne. Det skete ved en ekstraordinær kongres på Frederiksberg i København.

Ingen modkandidater udfordrede Mette Frederiksen, der for en uge siden blev konstitueret formand, da en samlet hovedbestyrelse og partiets folketingsgruppe pegede på den tidligere beskæftigelses- op justitsminister som ny frontfigur, det skriver Ritzau.

Mette Frederiksen afløser den i dag afgåede statsminister Helle Thorning-Schmidt som S-formand for det største parti i Folketinget.

Den vigtigste mission for Mette Frederiksen er soleklar: Hun skal hurtigst muligt vælte Lars Løkke Rasmussen (V) af statsministerpinden. Netop Løkke kunne tidligere søndag præsentere sin regering og sit regeringsgrundlag.

Helle Thorning-Schmidt valgte på valgaftenen at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten.

Mette Frederiksen ville på valgaftenen ikke tage stilling til, om hun skulle afløse Thorning som formand.

Først på vej ind til hovedbestyrelsesmødet sidste weekend ville Mette Frederiksen udtale sig om emnet igen.

- Jeg er glad. Det er med blandede følelser, at vi står her i dag. Vi har tabt regeringsmagten, men vi er gået frem som parti, sagde hun.

Mette Frederiksen har været folketingsmedlem for Socialdemokraterne siden 2001, og hun er længe blevet anset som kronprinsessen i partiet.

Hun har siden 2011 haft ministerposter. Først som beskæftigelsesminister og siden 2014 som justitsminister, hvor hun på det seneste har været i vælten - blandt andet efter terrorangrebet i København i februar.

Helle Thorning-Schmidt var Socialdemokraternes formand fra 2005 til 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere