Meld din kollega for alkoholmisbrug

Københavns Kommmune og Frederiksberg Kommune står i spidsen for ny kampagne, der opfordrer borgerne til at gribe ind, hvis bekendte drikker for meget.

Har du en kollega, der dufter af spriritus? Er dine børns legekammerater utrygge ved voksne?

Københavns Kommune har sammen med Frederiksberg Kommune, Alkohol & Samfund samt TUBA skudt en ny kampagne i gang, der opfodrer alle til at gribe ind, før barndommen er forbi og ringe til Alkolinjen for råd om, hvordan man bedst muligt handler på venners, kollegaers eller klassekammeraters forældres overforbrug af alkohol, skriver Berlingske.dk.

Tidligere opgørelser fra Sundhedsstyrelsen viser, at knapt hvert femte voksne dansker selv angiver, at de er vokset op med forældre, der har drukket så meget, at det er gået ud over deres trivsel.

Derfor mener sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF), at der skal gøres op med berøringsangsten overfor danskernes alkoholforbrug.

- Kampagnen skal ikke bare opfordre til, at flere hevender sig til Alkolinjen, men også til, at vi bliver bedre til at italesætte alkoholproblemer menneske til menneske. Alkoholmisbrug er et tabu, og mange tør ikke tage det ansvar på sig, som hører med, når man kender til børn, der mistrives på grund af alkohol. Det har store konsekvenser for alt for mange børn også i deres voksne liv, hvis vi forsat bare lukker øjnene. Man kan se det som at angive hinanden – jeg ser det som omsorg, siger hun til Berlingske.

Kampagnen forholder sig ikke til, hvornår der er tale om omsorgssvigt, eller hvornår forældre drikker for meget, men om hvordan forbruget påvirker barnets trivsel og relationen mellem forældre og barn.

Både sundhedsminister Sophie Løhde (V) og Liberal Alliances sundhedsordfører, May-Britt Kattrup, er begge blevet stødt over kampagnen, som de har kaldt bedste Sovjetunionen-stil og unødvendig indblanding fra kommuner.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik