Mand blev erklæret død: Så glemte kommunen ham i 18 dage

Kommunikationsbrist førte til, at en ældre mand lå død i sit hjem i 18 dage, før han blev fundet af en VVS'er.

Den 22. september sov en ældre mand stille ind i sin lejlighed på Frederiksberg efter at have været syg gennem længere tid.

Senere samme dag blev han fundet af en hjemmehjælper. Mandens læge blev herefter tilkaldt og dukkede op på adressen samme aften og erklærede manden død, skriver BT.

Herfra gik det fuldstændig galt.

En aftensygeplejerske, der var sammen med lægen i lejligheden, troede, at en kollega fra dagvagten havde kontaktet Begravelse Danmark, som Frederiksberg Kommune samarbejder med.  

Sygeplejersken og lægen efterlod derfor den døde mand i hans lejlighed med en dødsattest på maven i den tro, at han ville blive hentet af en bedemand.

Mærkelig lugt

quote Vi må erkende, at der er sket en fejl, der ikke må ske.

Torben Laurén, sundheds- og omsorgschef i Frederiksberg Kommune

Men eftersom at hverken dag- eller aftenvagten havde kontaktet Begravelse Danmark, blev den døde mand glemt.

Først 18 dage senere gik det op for kommunen, hvad der var sket, skriver BT.

En af mandens naboer havde registreret en mærkelig lugt i opgangen og tilkaldte derfor en VVS’er. I første omgang troede man, det var afløbet, den var gal med.  Så da VVS’eren fik adgang til den afdøde mands lejlighed via viceværten, fik han sig noget af en forskrækkelse.

Hos Frederiksberg Kommune lægger man sig fladt ned i sagen:

- Vi må erkende, at der er sket en fejl, der ikke må ske, siger sundheds- og omsorgschef i Frederiksberg Kommune, Torben Laurén, til BT.

Han oplyser, at sagen er blevet indberettet som en utilsigtet hændelse, men at der helt klart skal strammes op på den interne kommunikation.

- Man skal jo ikke tro i den situation – man skal vide. Derfor har vi revideret instruksen, så det er helt tydeligt, at det ikke er den enkelte sygeplejerskes ansvar, men teamlederens ansvar, at der bliver bestilt en afhentning af borgeren. Det skal dokumenteres og tjekkes, og nu har vi entydigt beskrevet proceduren, siger Torben Laurén til BT.

Han tilføjer, at de to sygeplejersker er rigtig kede af det, og at de på trods af fejlen fortsat arbejder i kommunen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik