Mænd frifindes for smykkekup – Men får 12 år for narko

Et voldsomt røveri af smykker og diamanter for over 11 millioner kroner forbliver et mysterie. To tiltalte er i dag blev frifundet i sagen. Men frifindelsen betyder langt fra, at de går fri.

To mænd på 33 år er torsdag blevet frifundet for et væbnet røveri mod smykkeforretningen ’Pigen og Diamanten’ på Værnedamsvej på Frederiksberg.

Røveriet fandt sted den 9. juni sidste år, da to gerningsmænd trængte ind i butikken og truede to kvindelige ansatte med en pistol til at få udleveret guld- og diamantsmykker for 11 millioner kroner. Gerningsmændene flygtede efterfølgende fra stedet på en knallert.

De to mænd på 33 år blev tre måneder senere - den 9. september – anholdt ved aktion, hvor politiet fandt intet mindre 40 kilo amfetamin og ti kilo MDMA.

De har siden da siddet varetægtsfængslet, og i dag torsdag faldt der dom i sagen ved Retten på Frederiksberg.

Lange fængselsstraffe

Her blev mændene frifundet for røveriet, men idømt 12 års fængsel for indsmugling af den hårde narko fra Tyskland til Danmark.

Retten lagde i sin dom vægt på, at der var tale om en betydelig mængde af særligt skadelige stoffer, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Desuden blev den ene dømt for at have opbevaret 100 gram amfetamin i sin fryser og ti tusind kroner fra salg af amfetamin. Den anden blev også dømt for at have planlagt og forsøgt røveri mod en smykkeforhandler i Nordsjælland i juli sidste år.

- Alvorlig narkokriminalitet med store mængder farlig narko skal straffes hårdt, har retten i dag fastslået, og det er jeg tilfreds med, siger anklager Johnnie Nymann Jensen fra Københavns Politi i pressemeddelelsen.

De dømte har bedt om betænkningstid med henblik på eventuelt at anke sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

rullemarie

Beboere evakueres - politiet frygter sprængstof

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere