Løsning på plads for skandaleramt renovering: Beboere godkender genhusning

Beboerne i det almene boligbyggeri Søndermarken har godkendt en løsning, der indebærer midlertidig genhusning og kompensation fra gener under skandalerenovering.

Skandalesagen om renoveringen af almenboligerne Søndermarken på Frederiksberg lader til at have nået en foreløbig konklusion.

Efter et langtrukket forløb med problematiske forhold for beboerne og siden et påbud og standsning af renoveringen har beboerne nu fået det, de længe har ønsket:

Midlertidig genhusning og kompensation for de gener, skandalerenoveringen har medført.

På et ekstraordinært møde torsdag accepterede et stort flertal af beboerne i Søndermarken et løsningsforslag om genhusning uden huslejestigninger, mens det resterende renoveringsarbejde på de sidste to af de i alt fem boligblokke udføres.

Almenboligerne Søndermarken består af fem højhuse med lejligheder i ly af Roskildevej og Søndermark Kirkegård på Frederiksberg.
Almenboligerne Søndermarken består af fem højhuse med lejligheder i ly af Roskildevej og Søndermark Kirkegård på Frederiksberg.
Foto: Niels Knuth

Det oplyser Frederiksberg Forenede Boligselskaber, der sammen med administratorerne KAB, står for ejendommens renovering.

- Jeg er meget glad for, at vi i aften fået beboernes opbakning til en plan for midlertidig genhusning. Jeg er også særdeles tilfreds med, at det helt usædvanligt har kunnet lade sig gøre at finde en løsning, som ikke har konsekvenser for huslejen udover det oprindeligt vedtagne, udtaler Laurits Roikum, formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber.

Får kompensation for gener fra skandalerenovering

Årsagen til, at beboerne nu kan genhuses uden at skulle betale mere i husleje undervejs, skal forklares med, at Landsbyggefonden har støttet med tilskud.

Samtidig skriver Frederiksberg Forenede Boligselskaber, at beboerne også kan se frem til en kompensation for de gener, de gennem de seneste år har gennemlevet under renoveringen.

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Det er gener, som TV 2 Lorry har afdækket.

Forhold som larm, byggerod, støv med giftstoffer som PCB, skimmelsvamp og bly og sågar asbestfund i en enkelt lejlighed har fået læger til flere gange at beskrive boligerne som uacceptable til beboelse.

Med den nye plan for den resterende del af renoveringen samt midlertidig genhusning og kompensation for gener, som blev vedtaget af beboerne med 134 for og 25 imod, kan den sidste del af renoveringen nu genoptages inden for de kommende måneder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere