Kiosk bugnede med ulovlige varer – politi tilkaldt for at beslaglægge stort fund

Under kontrolbesøget stod det hurtigt klart, at det var nødvendigt at tilkalde assistance fra Københavns Politi.

Over 400 pakker snus, ulovligt udstyr til at ændre smag eller duften af tobak og tobak uden lovpligtige danske sundhedsadvarsler.

Listen over overtrædelser var lang, da Sikkerhedsstyrelsen i tirsdags var på uanmeldt kontrol i en kiosk på Frederiksberg.

Tilsynet var dog ikke helt tilfældigt. Kiosken var nemlig tidligere politianmeldt for overtrædelse af tobaksloven. Det fortæller Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Når vi først én gang har konstateret, at der bliver solgt ulovlige produkter, så bestræber vi os på at lave opfølgende kontrolbesøg. Man skal ikke tro, at man bare kan fortsætte med at lange ulovlige tobaksprodukter over disken, fordi man tidligere har haft besøg af os, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, Søren Assenholt Muff.

Under kontrolbesøget kunne den tilsynsførende konstatere, at der var tale om et stort antal ulovlige tobaksprodukter.

Det blev derfor nødvendigt at tilkalde assistance fra Københavns Politi, der stod for at beslaglægge de store mængder snus og tobaksprodukter uden danske sundhedsadvarsler.

Udover de mange ulovlige tobaksprodukter, var der i kiosken også mange forskellige e-cigaretprodukter til salg.

Produkterne var lovlige i sig selv, men da butikken ikke er registreret til salg af e-cigaretter eller e-væsker, som loven kræver, måtte den tilsynsførende notere endnu en overtrædelse.

quote Man skal ikke tro, at man bare kan fortsætte med at lange ulovlige tobaksprodukter over disken, fordi man tidligere har haft besøg af os

Søren Assenholt Muff, kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen

Der venter nu Frederiksberg-kiosken et juridisk efterspil, da Sikkerhedsstyrelsen vil politianmelde ejeren for ulovligt salg, overtrædelse af tidligere forbud samt manglende registrering som e-cigaretforhandler.

Sikkerhedsstyrelsen udfører kontrollen med tobaksprodukter og e-cigaretter på vegne af Sundhedsministeriet.