Kendte kunstnere i kø for at give koncert i særlig have

Haveselskabets Have på Frederiksberg åbner i juli for en perlerække af koncerter med kendte danske kunstnere

Aflyst, aflyst og aflyst!

Hvis man er glad for livemusik, så har de seneste måneder været lidt af en ørkenvandring. Sommerens festivaler blev aflyst på grund af coronakrisen, og ligesådan gik det alle andre, større musikbegivenheder.

Men med nye regler om, at der nu kan samles 500 mennesker til koncertbegivenheder, lysner det. Og på Frederiksberg har kokken Jakob Mielcke, der er medejer af Restaurant Mielcke & Hurtigkarl, nu kastet sig over en rolle som koncertarrangør.

Det kommer der en hel perlerække af koncerter med kendte danske kunstnere ud af.

For alles skyld

- Vi er simpelthen nødt til at få musikken til at spille igen, for publikums og for vores egen og for kunstnernes skyld. For alle dem, der arbejder med at afvikle koncerter, og fordi en sommer uden en madkurv til en udendørskoncert simpelthen er for trist, udtaler Jakob Mielcke.

Jakob Mielcke forsøgte sig allerede sidste år som koncertarrangør, men det var i langt mindre skala med kun 10 koncerter. I år bliver det til 30 koncerter, der fra 3. juli og en god måned frem afvikles i Haveselskabets Have på Frederiksberg, hvor også hans restaurant ligger.

Koncerter med særlige sikkerhedsregler

De mange koncerter gennemføres med støtte fra Haveselskabet selv, men også Frederiksberg Fonden og Frederiksberg Kommune yder bidrag. Og coronaepidemien betyder, at der maksimalt må være 500 tilskuere ved hver koncert.

- Dette er vores måde at fejre haven, sommeren og at vi har holdt afstand i mange mørke måneder. Samtidig er vi gået hen og blevet byens største spillested med musikkoncerter, siger Jakob Mielcke, og kommer med en selverkendende tilføjelse:

 - Det er vi vist mest, fordi vi er nogle af de eneste, der arrangerer koncerter her til sommer.

Færre tilskuere - flere koncerter

Musikere har en stor del af deres indtjening på livekoncerter, og da der er langt mellem koncerterne denne sommer, så har kunstnerne vist stor intersse for koncerterne på Frederiksberg. Der var allerede planlagt 10 koncerter, men det antal er altså tredoblet - tilgengæld med et mindre publikum. Ved sidste års koncerter var tilskuerantallet tre gange så højt, som det må være denne sommer.

Billetterne sælges via Ticketmaster.

De skal spillle i Haveselskabets Have

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere