Jette Albinus udnævnt til brigadegeneral i Hjemmeværnet

Når brigadegeneral Jette Albinus sætter sig i stolen som stabschef i Hjemmeværnskommandoen, bliver det som den første kvindelige general nogensinde i TV 2 Lorrys område.

Jette Albinus fra Frederiksberg havde egentlig planer om at blive fysioterapeut, men interessen for sport og fysisk aktivitet lokkede hende ind på en to-årig lederuddannelse som reserveofficer. Og siden har hun ikke lagt uniformen. 

Og ser man ned over Jette Albinus´ CV, det tager faktisk lidt tid, for det er langt, vil man opdage, at hun har været en travl dame de seneste mange år. Hun har været udsendt til steder, hvor verden gjorde ondt og hvor hun selv har gjort en forskel.

Det er blandt andet blevet til missioner i Bosnien, Kosovo, og Afghanistan. 

Jette Albinus kommer nu fra en stilling som chef for Veterancentret og bliver med skiftet til stabschef i Hjemmeværnet forfremmet til brigadegeneral. 

Jette Albinus er Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.
Jette Albinus er Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen.
Foto: Bjarne Lüthcke / Scanpix

- Jeg ser frem til at komme tilbage til Hjemmeværnet og blive stabschef i en organisation, som er båret af et fantastisk engagement, og som gennem de senere år har fået en endnu mere solid position og anerkendelse som vigtig støtte for Forsvaret, politiet og samfundet, fortæller brigadegeneral Jette Albinus, som tidligere har været chef i Hjemmeværnet bl.a. for uddannelsesområdet i Hjemmeværnskommandoen.

Rollemodel for andre kvinder
Man kan ikke komme uden om, at Jette Albinus er kvinde og derfor stadig er et særsyn i både Forsvaret og Hjemmeværnet. Antallet af kvinder i uniform er dog stigende. Men for Jette Albinus er det med køn ikke noget, hun skænker mange tanker: 

- For mig har det altid handlet om at være en god soldat og officer, og accepten fra dine kollegaer kommer kun på grund af din faglighed og dine evner. Jeg tror mere, det har været mine omgivelser, som har bemærket, at jeg har været kvinde. Jeg tænkte faktisk ikke selv over det i de første mange år. I dag er jeg mere bevidst om, at jeg også er en rollemodel, afrunder Jette Albinus.

Det er kun anden gang nogensinde, at en kvinde bliver udnævnt til general i Danmark. Første gang, det skete, var i 2016, hvor Lone Træholt blev udnævnt til brigadegeneral og chef for Flyvevåbnets Taktiske Stab.

Jette Albinus

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere