Isbjørn slap ud af indhegning i Zoo: Derfor kunne det ske

En isbjørn slap fredag eftermiddag ud af sin indhegning i Københavns Zoo på grund af en procedurefejl.

I små fem minutter forvildede en af isbjørnene i Københavns Zoo sig fredag eftermiddag ind i det gamle ulveanlæg.

Det bekræfter kommunikationschef i Københavns Zoo Jacob Munkholm Hoeck over for TV 2 Lorry.

quote Det her er et af de scenarier, vi har øvet rigtig meget. Vi har et hold af skytter med bedøvelsespile, som bliver sat ind.

Jacob Munkholm Hoeck, kommunikationschef, Københavns Zoo

Hurtigt blev beredskabet i Københavns Zoo sat i værk, fortæller han.

- Når sådan noget her sker, at et dyr er et sted, det ikke må være, så sætter vi et beredskab ind. Det her er et af de scenarier, vi har øvet rigtig meget. Vi har et hold af skytter med bedøvelsespile, som bliver sat ind.

- Det kan virke voldsomt, og derfor tager vi hånd om gæsterne, der har været vidne til episoden efterfølgende og får forklaret, hvad der er sket.

Jacob Munkholm Hoeck fortæller, at man efterfølgende har sikret sig, at de gæster, der har overværet episoden, er klar over, at de ikke har været i fare.

At isbjørnen overhovedet kunne slippe over i det gamle ulveanlæg, skyldes formentlig en menneskelig fejl, fortæller kommunikationschefen.

- Det er en procedure fejl, som vi ikke 100 procent har fået afdækket. Det er højest sandsynligt en menneskelig fejl, en port der ikke er blevet lukket. Det er det nærmeste, jeg kan komme på en forklaring lige nu.

Han understreger, at det er en af de fejl, der bare ikke må ske. Også selvom isbjørnen ikke var ude blandt havens gæster.

- Dyret var ikke på noget tidspunkt ude blandt gæsterne, men det er klart, at et anlæg der ikke er bygget til isbjørne, ønsker man ikke at have en isbjørn i.

Jacob Munkholm Hoeck understreger, at ingen personer var i fare på noget tidspunkt, og at man nu vil gennemgå de procedure, man har i forbindelse med håndteringen af isbjørnene og deres anlæg.