Intet gennembrud: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Forsyningsselskabet arbejder på at finde frem til forureningskilden, men indtil videre har de ikke haft held med at opspore den.

100.000 borgere i Frederiksberg Kommune skal fortsat koge vandet inden brug, efter der blev konstateret bakterier i drikkevandet lørdag.

Frederiksberg Forsyning meddeler mandag eftermiddag, at de fortsat bakser med at opspore kilden til forureningen med jordbakterier i drikkevandet.

- De prøveresultater vi får ind, understøtter vores teori om, at forureningen skal findes på det centrale Frederiksberg. Desværre er det endnu ikke muligt at lokalisere placeringen af forureningskilden mere specifikt, men vi kommer hele tiden tættere på, skriver forsyningsselskabet på deres hjemmeside.

Dermed gælder anbefalingen om at koge vandet for alle Frederiksbergs 100.000 borgere fortsat. 

Stammer næppe fra vandværk eller pumpestationer

Ifølge Frederiksberg Forsyning har de hidtidige analyser og tests vist, at forureningen med stor sandsynlighed hverken stammer fra selskabets vandværk eller pumpestationer, hvorfra vandet pumpes op fra undergrunden.

- Det udelukker altså, at der at tale om, at en forurening ad den vej pumpes ud i vandledningsnettet, skriver selskabet.

Mandag eftermiddag er Frederiksberg Forsyning i gang med at skylle vandledningerne via brandhanerne, hvilket skal hjælpe i jagten på lokalisere forureningskilden. Samtidig renser manøvren vandnettet.

Kan tage flere dage

Søndag fortalte Rasmus Sielemann Christensen, der er direktør i Frederiksberg Forsyning, til TV 2 Lorry, at borgere i hovedstadsenklaven skal væbne sig med tålmodighed.

Det vil formentlig tage dage - og ikke timer - at opspore, rense og ophæve anbefalingen oma at koge vandet.

- Jeg ikke kan garantere, hvor lang tid det kommer til at tage. Men jeg kan garantere, vi kommer til at arbejde i døgndrift med at finde fejlen. Så borgerne på Frederiksberg kommer ikke til at vente fem minutter længere end højst nødvendigt, men samtidig kommer vi heller ikke til at frigive vand, der ikke er sikkert, sagde Rasmus Sielemann Christensen til TV 2 Lorry søndag.

Anbefalingen om at koge vandet blev meldt ud lørdag aften, efter der blev fundet et for højt indhold af jordbakterier i vandet.

Forsyningsselskabet understrger, at der ingen sundhedsfare er ved at vaske hænder og tage bad i vandet, og at jordbakterier dør, når de kogt. 

Derfor kan man godt drikke vandet og bruge det i madlavningen, efter det er kogt.

Det oplyser Frederiksberg Forsyning om vandet