Ingen bavianudsigt i Zoo: Derfor er vinduerne malet over

Der er ikke meget at se ved vinduerne til bavianerne i Københavns Zoo. En ny han-bavian skal vænne sig til sit spejlbillede - og derfor er ruderne kalket til.

Bavianhannen fra Københavns Zoo Foto: Brian Bergmann / Scanpix

Ved bavianernes indeanlæg i Københavns Zoo er der ikke meget at se for tiden.

Dyrepasserne har nemlig valgt at kalke de store glaspartier ind til bavianerne til, så man kun kan kigge ind af små huller. Det skriver Metroxpress.

Læs også Nu skal københavnere sortere kartoffelskræller og kaffegrums

Det skyldes Zoos nyerhvervelse: en frisk og ilter bavianhan, der tror, at han skal bevise sit værd overfor andre bavianhanner.

Og det skaber aggressivitet i anlægget. Hanen vil markere sig overfor den anden han, og det gør han blandt andet ved at tæske hunnerne.

Ham her er meget berørt af det. Vi tror, det skyldes, at denne han er meget ung

Sascha Ganneskov, dyrepasser

Problemet er, at der ikke er andre hanner. Kun spejlbilledet af ham selv. Men det forstår den rødnumsede flokleder ikke, og derfor er han frustreret.

Derfor har Zoo nu forsøgt sig med at fjerne spejlbillederne ved at kalke de store vinduespartier mellem gæster og abernes indeanlæg til.

Tysk abe er vant til konkurrence

- De tidligere bavianhanner har udvist samme adfærd, men ikke i samme omfang. Ham her er meget berørt af det. Vi tror, det skyldes, at denne han er meget ung, og så kommer han fra Tyskland, hvor han er vant til at gå sammen med andre hanner, siger bavianernes dyrepasser Sascha Ganneskov til Metroxpress.

Anlægget på Frederiksberg er mindre end det tyske anlæg, og derfor har de kun én kønsmoden hanbavian i anlægget.

- Vi kan kun gisne om, hvad der ville ske, hvis vi ikke kalkede ruden til. Måske ville hans aggressivitet tage til, og det vil vi ikke risikere, siger Sascha Ganneskov til Metroxpress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik