Indsamling til trafikdræbt piges mor runder halv million og lukkes

En gruppe af forældre har indsamlet over 500.000 kroner til moderen, hvis femårige datter blev trafikdræbt af en flugtbilist onsdag på Frederiksberg. Nu lukkes der for indsamlingen.

Opdatering
Her klokken 16.18 er indsamlingen fortsat ikke lukket. Vi følger op med det endelige indsamlede beløb, når den lukker.

Menneskekærlige donationer er strømmet til en indsamling, der på få dage har rundet over en halv million kroner til moderen, som mistede sin femårige datter i en tragisk trafikulykke onsdag i sidste uge.

Her kom mor og datter gående langs Peter Bangs Vej, da en ung mand i bil kørte op på fortovet og ramte de to. Moderen overlevede, men datteren blev dræbt.

Siden gik en gruppe forældre i den børnehave, hvor den femårige pige gik, sammen og startede indsamlingen til den efterladte mor og pigens familie fredag.

Efter blot tre dage er mere end en halv million samlet sammen til de pårørende, og mandag ved middagstid lukkes der for yderligere donationer. Det meddeler forældrene bag indsamlingen.

- Vi er dybt rørte over støtten, der er kommet fra hele Danmark. Det høje beløb er jo udtryk for hvor mange der føler med moderen. Det håber vi, hun mærker i denne svære tid, udtaler Trine-Mathilde Linnebjerg, der er talsperson for forældregruppen, i en sms til TV 2 Lorry.

Skal støtte moderen i svær tid

Der lukkes for donationer til onlineindsamlingen på hjemmesiden samlind.dk mandag klokken 12. Herefter vil personerne bag overføre det indsamlede beløb til moderen.

Selvom forældregruppen udmærket er klar over, at penge for en knust familie lige nu er en sekundær prioritet, håber de, at pengene kan hjælpe på den lange bane.

- Vi startede indsamlingen for at støtte moderen i denne svære tid. Vi ved godt at penge ikke ændrer noget, men måske kan indsamlingen betyde, at hun kan vente med at komme tilbage på arbejdet, få ekstra krisehjælp eller noget tredje. Det var vores tanke, udtaler Trine-Mathilde Linnebjerg.

Folk har siden ulykken onsdag lagt blomster og bamser ved gerningsstedet på Peter Bangs Vej.
Folk har siden ulykken onsdag lagt blomster og bamser ved gerningsstedet på Peter Bangs Vej.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Påkørt på fortov

Den femårige pige mistede livet onsdag eftermiddag, da hun kom gående med sin mor på fortovet langs Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Her kørte en 21-årig mand i en sort Passat pludselig tværs over vejen og ramte den femårige pige og hendes mor på den modsatte side.

Den lille pige blev klemt mellem bilen og en mur og døde på stedet. mens moderen blev lettere kvæstet i ulykken.

Føreren af bilen stak herefter af til fods fra ulykken og blev siden efterlyst af politiet. Torsdag aften blev han anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. I retten fredag tilstod han, at han førte bilen, men nægtede sig skyldig i sigtelsen.

Det er siden kommet frem, at den sigtede tidligere har fået frakendt kørekortet. Politiet fandt lattergaspatroner i bilen, mens en ransagelse af den sigtedes hjem førte til fund af 51 falske 1000-kronesedler samt 15 gram kokain og 79 gram hash.

Trafikdrabet har også fået politisk bevågenhed. Statsminister Mette Frederiksen såvel som justitsminister Nick Hækkerup har kommenteret ulykken offentligt ved at kondolere til familien og fordømme den 21-årige bilists adfærd.

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Collage Christiania

50 år med Christiania: Fra besat kaserne til politisk hovedpine og turistattraktion

20191028-160520-3-1920x1079we

Slut med at fyre for gråspurvene: Nu opsøger Københavns Kommune ejerne af usunde boliger

wc toilet

Ingen pusleplads hos herrerne - Kristoffer skifter sit barn på dametoilettet: "Manden er ikke et offer"

ring/skov

Hvem er Hannes partner? Politiet efterlyser ejeren til ring fundet i skoven

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere