Ikonisk skøjtebane er forsinket

Det har ikke været muligt at etablere skøjtebanen på Frederiksberg Runddel i tide på grund af vejret.

Selv om vi snart nærmer os julemåneden med flotte lys, duften af brændte mandler og en elegant skøjtetur under de funklende stjerner på den mørke nattehimmel, så bliver idyllen udskudt – i hvert fald hvad angår skøjteløbet.

quote Der er kun én årsag til forsinkelsen, og det er det milde vejr

Ole Philip, afdelingschef for Frederiksberg Gartner- og Vejservice

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel bliver nemlig ikke klar til den planlagte åbning den 1. december samtidig med den store juletræstænding, så de skøjteglade må altså væbne sig med tålmodighed.

Ifølge Ole Philip, afdelingschef for Frederiksberg Gartner- og Vejservice, er der en simpel forklaring på, at banen ikke står klar næste weekend.

- Der er kun én årsag til forsinkelsen, og det er det milde vejr. Det tager normalt tre uger at etablere banen, og derfor skulle processen være startet for to uger siden, men der var det 14 grader varmt, og så giver det ikke nogen mening, siger Ole Philip til TV 2 Lorry.

I stedet startede man op under køligere omstændigheder i mandags, og i Frederiksberg Kommune sigter man derfor på, at skøjtebanen står helt klar lørdag den. 8. december.

Alt andet står klar, men lige nu venter man på, at hovedrollen – som i dette ”drama” er isen – tager sin faste form.

Sådan så det ud sidste år, da skøjtebanen var klar på Frederiksberg

Der er installeret legemer under banen, der får vandet til at fryse til is, men det nytter ikke meget, hvis det stadig er for varmt. Med andre ord er der brug for hjælp fra naturens side, hvis banen ikke skal ende med at være en omgang sjap, der er umulig at skøjte på.

- Det tager sin tid at få hele banen klar, men vi har pøset vand på, så nu kan vi bare vente, for man skal gøre det i små lag, så det stille og roligt kan fryse til is. Meteorologerne lover heldigvis køligere vejr i næste uge, og det holder formentlig, men man ved jo aldrig med naturen, lyder det fra Ole Philip.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel er den eneste udendørs skøjtebane i hovedstaden, efter at planerne om skøjtebane  på Genforeningspladsen i Københavns nordvestkvarter blev droppet i starten af året.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere