Hævnaktion stoppet? 13 anholdt efter trippeldrab

Mandag anholdt Københavns Politi tretten personer fra kredsen omkring de tre dræbte fra trippel-drabet den 11. november 2015 på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Selv om tre unge mænd var fængslet, kunne de fra deres celler dirigere deres kammerater til at skaffe en pistol og en riffel.

Det hævder politiet i to af de sigtelser, som tirsdag er præsenteret mod 12 mænd og en dreng i Retten i Frederiksberg.

Politiet mener, at gruppen ville hævne drabene på tre unge mænd i en lejlighed på Frederiksberg. 11. november blev de nærmest likvideret.

De tre anklagede sidder inde, fordi de er dømt i sager om dødsvold og drab.

I dag står i alt 13 personer for Retten på Frederiksberg. De er alle sigtet i en sag, hvor politiet mener at kunne bevise at de var i gang med at skaffe våben til en hævnaktion efter trippel-drabet.

Alle tretten nægter sig skyldige.

Politiet gennemførte i går en anholdelsesaktion med efterfølgende ransagninger flere steder i landet.

Efterforskningen har vist, at de anholdte efter politiets overbevisning i de to måneder efter drabene har skaffet sig 4 forskellige våben i forbindelse med mulig hævn af drabene på deres venner. Det skriver Københavns Politi på mynewsdesk.com til morgen.

Der er tale om 3 skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel, som alle er handlet ved særskilte episoder og derfor løbende er beslaglagt i forbindelse med efterforskningen.

Politiet har ved aktionen søgt at anholde de personer, der er identificeret som både leverandører og købere af våbnene, men også personer, der har deltaget aktivt i planlægningen om at skaffe våben.

Københavns Politi håber nu at undgå, at bruge ressourcer på efterforskning af mulig hævn af det tre-dobbelte drab.

Anholdelser og ransagninger er sket i Storkøbenhavn, på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Der er anholdt i alt 13 personer og der er gennemført 19 ransagninger.

De anholdte er alle mænd med en anden etnisk oprindelse end dansk, og de er i alderen fra 16-30 år. Ved ransagningerne blev der ikke fundet flere våben.

De anholdte vil blive fremstillet i retten på Frederiksberg i dag.