Godt nyt til hårdt plagede beboere: Midlertidig genhusning finansieret

Det skulle nu være muligt at genhuse beboerne i det almene boligbyggeri Søndermarken. Uden det koster beboerne penge. Sådan lyder meldingen i dag fra Frederiksberg Forenede Boligselskaber.

Renoveringen af det almene boligbyggeri Søndermarken på Frederiksberg er blevet kaldt en kæmpe byggeskandale. 

Og med god grund. For siden renoveringen startede tilbage i 2018 har mange beboere følt sig som gidsler i eget hjem.

quote Frederiksberg Forenede Boligselskaber har konstant presset på for at finde en løsning på økonomien, så en midlertidig genhusning ikke skal koste ekstra for beboerne i Søndermarken

Laurits Roikum, Frederiksberg Forenede Boligselskaber

Renoveringen er trukket ud og flere beboere har måtte lide under byggerod, larm og snavs i over 200 dage.

Oven i det er der fundet flere sundhedsskadelige giftstoffer i det byggestøv, som beboerne har boet i og indåndet. Blandt andet blev der fundet asbest, PCB, skimmelsvamp og bly.

For nylig blev beboerne tilbudt genhusning af deres boligselskab, KAB, efter hårdt pres fra Frederiksberg Kommune. Kommunen er tilsynsmyndighed og gav boligselskabet påbud om at stoppe renoveringen omgående, fordi den var til fare for beboerne.

Men tilbuddet om genhusning blev afvist af et flertal af beboerne. Genhusningen skulle de nemlig selv finansiere, og det ville betyde store huslejestigninger.

Ingen ekstra omkostning for beboerne

Nu ser det dog ud til, at der endelig er positive nyheder til beboerne i Søndermarken.

Formand for Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Laurits Roikum, kan nemlig meddele, at det er lykkedes at forhandle en aftale på plads med Landsbyggefonden, der betyder, at en midlertidig genhusning ikke vil betyde ekstra omkostninger for beboerne. 

- Frederiksberg Forenede Boligselskaber har konstant presset på for at finde en løsning på økonomien, så en midlertidig genhusning ikke skal koste ekstra for beboerne i Søndermarken. Derfor er jeg også utroligt glad for, at jeg efter morgenens møde med Landsbyggefonden kan meddele, at en midlertidig genhusning i Søndermarken kan ske uden økonomiske konsekvenser for huslejen ud over det oprindeligt vedtagne, fortæller Laurits Roikum i en pressemeddelse, som boligselskabet sendte ud i dag.

I pressemeddelsen står der også, at aftalen er kommet i hus efter efter intense drøftelser med både Frederiksberg Kommune og med Landsbyggefonden, men der står ikke, hvad en eventuel midlertidig genhusning betyder for beboerne.

Og det har ikke været muligt at få uddybet indholdet af den aftale boligselskabet har lavet med Landsbyggefonden, som er en selvejende institution, boligselskaberne kan søge om penge til renoveringsprojekter.

I pressemeddelsen står der nederst:

"Venligst bemærk, at FFB og KAB ikke stiller op til interview om Søndermarken frem til og med afdelingsmødet den 27. august, da vi ønsker at kommunikere direkte med beboerne, Frederiksberg Kommune og Landsbyggefonden."

Frederiksberg Forenede Boligselskaber fremlægger forslaget om den midlertidig genhusning for beboerne på et ekstraordinært afdelingsmøde den 27. august 2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere