Frustreret borgmester på Frederiksberg vil have indført flere restriktioner i nattelivet

Simon Aggesen mener, der skal sættes hårdere ind med yderligere restriktioner i nattelivet.

Pulsen i det københavnske natteliv bankede i nat igen alt for højt, og på Frederiksberg har borgmesteren nu fået nok.

I et opslag på Facebook harcelerer Simon Aggesen (Kons.) over, at de unge fortsat fester løs, mens smitten stiger.

Han mener, at politikerne på Christiansborg skal træde endnu mere i karakter og indføre skrappere restriktioner i nattelivet.

- Er der nogen der kan forklare mig, hvorfor kommunerne skal bede ansatte om at arbejde hjemme, mens myndighederne fortsat tillader at der kan festes til langt ud på natten?

quote Hvorfor skal der indføres besøgsrestriktioner på plejecentrene, mens der festes videre om natten?

Simon Aggesen, borgmester, Frederiksberg

- Eller hvorfor der skal indføre besøgsrestriktioner på plejecentrene, mens der festes videre om natten?

- Politiet forsøger efter bedste evne - og ud fra de rammer, de nu har - at begrænse skadens omfang. Men der er simpelthen behov for, at regeringen indfører flere restriktioner i nattelivet nu, skiver Simon Aggesen i sit opslag.

Løftet pegefinger gav ikke pote

Tidligere på dagen fortalte ledende politidirektør Københavns Politi Peter Dahl, at gårsdagens opsang til de unge om, at de skulle skrue ned for tætheden og op for ansvarligheden, ikke har haft den ønskede effekt.

- Det ser ikke ud til, at opsangen fra politiet har virket synderligt. Vi har haft travlt med at få de unge til at holde afstand.

- Vi har fået anmeldelser om flere piratfester. De fleste kunne vi ikke finde, men i en hal i Nordhavn fandt vi en fest med mindst 300 deltagere, fortalte Peter Dahl til Ritzau.

København er ellers en af 18 kommuner, som lige nu har strammere regler end resten af landet, fordi smitten med coronavirus er særligt stigende i de områder.

Det drejer sig primært om kommuner i hovedstadsområdet – heriblandt også Frederiksberg, der er den næststørste i TV 2 Lorrys sendeområde i forhold til antallet af indbyggere.

Blandt andet må man samles højst 50 personer, og beværtningerne må senest lukke midnat, mens de resten af landets kommuner må holde åbent til midnat.

"Et mere naturligt sted at starte"

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen fremhæver i sit Facebook-opslag, at de fleste gæster i nattelivet er i aldersgruppen 20-29 år, og det er netop denne aldersgruppe, hvor smitten er eksploderet den seneste tid.

- Samtidig ved vi, at smitten spredes mere til sociale arrangementer. Det er ganske enkelt sværere at holde afstand og social distance. Og endnu mere når det er forbundet med alkohol og dans. Det giver sig selv, lyder det fra borgmesteren.

Simon Aggesen understreger dog, at hans sure opstød ikke er udtryk for, at han ikke bakker op om de allerede iværksatte initativer.

- De er udmærket og nødvendige, som situation er nu. Men for mig at se, havde restriktioner i nattelivet været et mere naturligt sted at starte, skriver han.

Regeringen forudser flere restriktioner

Noget tyder på, at borgmesterens ønske om flere restriktioner meget vel kan blive en realitet. 

Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, fortalte nemlig tidligere på dagen til Ritzau, at danskerne må forvente at se flere restriktioner som følge af den seneste tids stigning i antallet af smittede med covid-19

Sundhedsordføreren fra regeringspartiet vil dog ikke på nuværende tidspunkt komme ind på, hvilke restriktioner der bliver tale om, "da det er op til sundhedsmyndighederne at beslutte".

Han siger dog, at der kan blive tale om lokale løsninger.

- Skræddersyede, lokale løsninger skal gøre, at vi kan fokusere indsatsen dér, hvor smitten er, og at vi ikke behøver at brede det alt for meget ud alt for mange steder, siger han til Ritzau.

Der er i denne uge blevet registreret de højeste daglige smittetal siden april. Mellem 200 og 400 nye smittede er blevet tilføjet til statistikkerne dagligt, har Statens Serum Institut (SSI) rapporteret.

Størstedelen af smittetilfældene er sket i hovedstadsområdet.