Frederiksbergs borgere må bestemme, hvor nye træer skal stå

Der er afsat 1,5 millioner kroner til flere træer på Frederiksberg. Hvis du bor på Frederiksberg, kan du være med til at bestemme, hvor de nye træer skal stå.

Frederiksberg er den kommune med flest træer i hele Danmark. Og nu må borgerne beslutte, hvor der skal være flere træer. Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Frederiksberg vil være grøn.

Faktisk vil kommunen være så grøn, at træer for 1,5 millioner kroner skal være med til at styrke den grønne identitet, som kommunalpolitikerne higer efter.

Vi ved, at rigtig mange sætter stor pris på træerne og de naturoplevelser, de giver.

Jørgen Glenthøj, borgmester i Frederiksberg Kommune, Kons.

En del af de mange træer skal plantes på Frederiksberg Allé ned mod Vesterbrogade - men herfra stopper den planlagte udplantning også.

Kommunen ønsker nemlig, at de 105.044 borgerne, der bor indenfor kommunegrænsen, skal være med til at udpege der, hvor der kunne mangle et eller flere træer. 

Læs også Frederiksberg får mere Storm P i gaden

- Ingen kender en by bedre end dens borgere. Vi ved, at rigtig mange sætter stor pris på træerne og de naturoplevelser, de giver. Derfor vil jeg opfordre alle til at komme med deres input til, hvor der mangler træer, der kan være et givent sted, siger borgmester Jørgen Glenthøj, Kons., i en pressemeddelelse.

fakta om flere træer på Frederiksberg

  • Der er cirka 6.500 vejtræer på Frederiksberg og mindst ligeså mange parktræer
  • Frederiksberg er den kommune i landet, der har flest vejtræer målt pr. meter vej
  • De mange træer er fordelt på 75 forskellige sorter
  • Træerne bidrager ikke kun æstetisk. De renser luften for støv, omsætter CO2, producerer ilt, giver fugtighed, læ og sænker temperaturen i sommerheden. Samtidig har de stor betydning for dyrelivet i byen og udgør faunapassager for fugle, pattedyr og insekter.

Forslag til træernes placering modtages af kommunen indtil den 1. juli (du kan sende dit bud til kommunen ved at klikke her), hvorefter alle forslag bliver vurderet af By- og Miljøudvalget.

Til sidst bliver det besluttet, hvor de mange nye træer skal plantes - men ikke alle kan forvente, at få drømmetræet plantet i baghaven, understreger kommunen.

- Får vi mange forslag, skal vi naturligvis prioritere dem, vi finder allerbedst og som vil skabe mest værdi for byen som helhed, siger Jan E. Jørgensen, V., der er formand for Frederiksbergs By- og Miljøudvalg.

Får vi mange forslag, skal vi naturligvis prioritere dem, vi finder allerbedst og som vil skabe mest værdi for byen som helhed.

Jan E. Jørgensen, V., fmd. By- og Miljøudvalget Frederiksberg

- Samtidig er der også praktiske hensyn, der kan sætte grænser for, hvor og hvor mange træer, der kan være et givent sted, siger han.

De endelige udplantnings-beslutninger sker i løbet af august, hvorefter træerne bliver plantet. 

Læs også Frederiksberg-politiker til københavnerne: Vi bør passe jeres børn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik