Frederiksberg ser forbud mod flygtninge-flytning som hetz

Folketinget har besluttet, at det i fremtiden ikke længere vil være muligt for kommunerne at flytte deres flygtninge til nabokommunerne uden deres samtykke.

Frederiksberg Rådhus.

På Frederiksberg giver de ikke meget for folketingspolitikernes beslutning om at forpurre kommunens planer om at indlogere flygtninge i bygninger i Københavns Kommune.

- Jeg opfatter det som en hetz mod Frederiksberg. Som om vi er en velbjerget kommune, der tørrer ansvaret af på andre. Og det gør vi ikke, siger den konservative rådmand, Pernille Høxbro, til TV 2 Lorry.

Et flertal på Christiansborg har vedtaget et forslag, der skal ændre loven, så det ikke længere vil være muligt at placere flygtninge i boliger i andre kommuner uden, at de har givet lov.

Læs også Frederiksberg vil huse flygtninge i København

Forslaget kommer ifølge Holder K. Nielsen, ordfører for flygtninge og integration, SF, som direkte konsekvens af, at Frederiksberg i sommer besluttede at indrette et rehabiliteringscenter i Valby til midlertidige flygtningeboliger. Planerne blev gennemført uden at spørge København først.

 

For os er det bedre, at flygtningene bliver ordentligt indkvarteret i Valby i stedet for at skulle bo i pavilloner på Frederiksberg

Pernille Høxbro, Konservative, rådmand, Frederiksberg Kommune

I første omgang får forslaget dog ikke Frederiksberg-politikerne til at flygte fra deres beslutning.

- Landspolitikerne må gøre hvad de vil. Jeg er optaget af at løse den opgave, som Udlændingestyrelsen har givet os. Jeg er mest optaget af at vi får integreret de borgere, der kommer til Frederiksberg, siger Pernille Høxbro, Konservative.

- For os er det bedre, at flygtningene bliver ordentligt indkvarteret i Valby i stedet for at skulle bo i pavilloner på Frederiksberg, siger Pernille Høxbro. 

Læs også Frank Jensen: Frederiksberg er usolidarisk

Glæde i København

Vi er nervøse for, om lokalsamfundets velvilje kan stå distancen, når så mange flygtninge kommer til Valby på en gang. Derfor er vi rigtig glade for, at Folketinget nu lukker for Frederiksberg-finten

Anna Mee Allerslev, Rad. V., Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns Kommune

Frederiksbergs beslutning faldt i sommer Københavns Kommune for brystet. Frederiksbergs midlertidige boliger ville nemlig betyde, at både en stor del af Københavns og Frederiksbergs flygtninge skulle bo i den samme bydel.

- Vi er nervøse for, om lokalsamfundets velvilje kan stå distancen, når så mange flygtninge kommer til Valby på en gang. Derfor er vi rigtig glade for, at Folketinget nu lukker for Frederiksberg-finten, siger Anna Mee Allerslev i dag til TV 2 Lorry.

Men Frederiksberg-finten er ikke en finte, men helt normal, lyder det fra Pernille Høxbro.

Læs også Liste: Så mange flygtninge kommer til din kommune i 2017

- Det her er jo ikke anderledes, end at København har et alkoholambulatorium i bygninger på Frederiksberg. Særligt i hovedstadsområdet er det jo velkendt, at man kan bruge bygningerne i hinandens kommuner, siger Pernille Høxbro.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik