Frederiksberg Kommune og FCK i nyt samarbejde om skoleelever

Frederiksberg Kommunalbestyrelse åbner mulighed for, at skoleelever fra FCKs talenthold kan komme i klasse sammen på Frederiksberg skoler.

Frederiksberg Kommune og F.C. København har indgået et samarbejde omkring klubbens talentfulde unge spillere.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

FCK har ønsket plads på skolerne til en stor gruppe af spillere i aldersgruppen 13 – 15 år.

Derfor har Frederiksberg Kommunalbestyrelse sagt ja til, at de lokale skoler kan tage imod FCK´s elever på det samme klassetrin – også selv om det midlertidigt gør, at klassekvotienten stiger til over det, der normalt er grænsen, nemlig til 26 elever pr klasse.

- På Frederiksberg er vi stolte af, at Danmarks bedste fodboldhold hører til hos os. Derfor er det også helt naturligt, at vi nu træder til, og sikrer at de unge talenter fra FCK kan gå i skole sammen her på Frederiksberg. Det skaber optimale rammer for både deres skolegang og talentudviklingen, siger borgmester Simon Aggesen (K) i pressemeddelelsen.

I første omgang er der tale om en midlertidig ordning, men borgmesteren vil arbejde for, at samarbejdet mellem FCK og Frederiksberg Kommune bliver permanent.

Skole med fokus på idræt

Til TV 2 Lorry fortæller formand for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (A), at der konkret er tale om en kommende 7. klasse og 8. klasse, som vil blive samlet på Søndermarkens skole.

Udvalgsformanden ser store perspektiver i samarbejdet med FCK.

- Nu starter vi i det små med enkelte klasser, men min drøm er, at vi kan få en egentlig profilskole med fokus på idræt og fodbold. Hvor drenge og piger kan få en god skolegang men også få mulighed for meget mere bevægelse og fodbold, siger Michael Vindfeldt i pressemeddelelsen.

De elever som nu skal samles samme sted på Frederiksberg har hidtil gået på forskellige skoler i kommunen og i Københavns Kommune. 

Michael Vindfeldt ser intet negativt i at unges skolegang bliver afbrudt ved at rykke dem hen i en ny skole.

- Tværtimod så kommer de til at gå i skole sammen med dem, som de i forvejen bruger rigtig meget tid sammen med, siger han til TV 2 Lorry.

Struktureret hverdag

Hos FCK sætter man stor pris på indsatsen og ser stærke perspektiver i samarbejdet.

I fodboldklubben ved man nemlig, at det er helt afgørende for deres talenter, at de kan strukturere en hverdag, hvor både deres fodboldmæssige og boglige uddannelse får den plads, det skal have.

- Vores tilgang er, at vores spillere bliver dygtigere som mennesker og fodboldspillere, når de to områder går hånd i hånd, siger Johan Lange, Teknisk Direktør i F.C. København.

Den tidligere FCK-anfører og nuværende bestyrelsesmedlem i klubben William Kvist er netop en af dem, der har oplevet på egen krop, hvor vigtig en struktureret hverdag er som ung fodboldspiller. En hverdag hvor skolen og træningen begge bliver vægtet og prioriteret.

- Det kan være en svær balance og for at holde den, så skal man have støtte og fleksibilitet som den Frederiksberg Kommune her viser.

- Jeg er selv vokset op på Frederiksberg, er Frederiksberg-borger i dag og FCK´er fra barnsben. Derfor glæder det her samarbejde mig, siger William Kvist.