Frederiksberg Kommune: Lejerne taber - har ikke forkøbsret

En juridisk vurdering i Blackstone-sagen fastslår, at lejerne ikke har forkøbsret i de mere end 400 lejligheder, som skal sælges på Frederiksberg.

Boligsagen på Frederiksberg tog tirsdag en ny drejning. Mere end 400 lejligheder risikerer at blive opkøbt af den amerikanske kapitalfond Blackstone.

To uafhængige juridiske vurderinger, som Frederiksberg kommune har bestilt, konkluderer, at beboerne ikke har forkøbsret til lejlighederne.

- I forhold til spørgsmålet om lejernes eventuelle forkøbsret så er der sat et punktum i sagen, siger Konservatives Nikolaj Bøgh, der er formand for Bolig- og Ejendomsudvalget.

Men de juridiske vurderinger bliver allerede nu underkendt fra flere medlemmer i kommunalbestyrelsen.

- Vores holdning er, at det her er meget uafklaret. Der er seks-syv advokater, som har udtalt sig. De har udtalt sig om noget forskelligt. Vi synes ikke, det er undersøgt til bunds. Derfor er vores forslag, at man undersøger det yderligere, siger Thyge Enevoldsen, Rådmand på Frederiksberg, (EL).

Dyr løsning for lejerne

Flere beboere mener ellers, at der har eksisteret en forkøbsret, hvor beboerne på andre og billigere vilkår kunne købere deres egen lejlighed.

Frederiksberg Boligfond, som ejer boligerne, har tilbudt lejerne, med en frist på 10 uger, at overtage lejlighederne på markedsvilkår som andelsbolig. Dette tilbud står stadig ved magt. Men det kan bliver en dyr løsning for lejerne.

- Vi synes, vi er blevet forbigået i hele processen som beboere og beboerrepræsentanter. Vi vil gerne samarbejde med kommunen, men der er ikke nogen, som har hørt os i denne situation. Og det går vi selvfølgelig videre med i forhold til at tage de næste skridt en retssag, siger Morten Christensen-Hornehøj, der er beboerrepræsentant.

Borgmester: Vi har intet ansvar

Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenhøj (K) har ikke ønsket at udtale sig her til aften, men mandag sagde han til TV 2 Lorry, at lejerne ikke skal rette deres kritik mod kommunen.

-  Jeg forstår godt den usikkerhed, beboerne har haft efter de sidste ugers offentlige debat. Derfor har vi også fået sagen undersøgt af to eksterne advokater. Men mere generelt må jeg sige, at vi har tilskrevet Frederiksberg Boligfond, hvor vi har præciseret, at vi frafaldt vores forkøbsret til fordel for yderligere boligsocial anvisning, lød det fra Glenthøj mandag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere