Frederiksberg har nu landets højeste smittetryk: "Vi er snublende tæt på nedlukning"

Frederiksberg Kommune er lige nu den kommune i Danmark med det højeste smittetryk.

Et bekymrende smittetryk har ramt Frederiksberg Kommune, som efter Statens Serums Instituts daglige coronaopgørsel onsdag eftermiddag, har fået den tvivlsomme ære af at være det sted i landet med det højeste incidenstal.

En kommune bliver lukket ned, hvis smittetrykket overskrider grænsen, som går ved 250 smittede per 100.000 indbyggere om ugen, når der justeres for, hvor mange der bliver testet.

Det testkorrigerede incidenstal ligger onsdag på 200 i Frederiksberg Kommune. 

Og det tal bekymrer borgmester Simon Aggesen (K).

- Der er ikke noget, vi ønsker os mere end vores normale hverdag, og alle signaler er at samfundet åbner op, men på Frederiksberg er situationen bare en anden, så vi skal være ekstra opmærksomme den kommende tid, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi er snublende tæt på en nedlukning, og vi kan ikke sige at smittetrykket er allokeret til et bestemt sogn, en bestemt skole eller et bestemt boligområde. Det er en general samfundssmitte, og vi kan se, at det typisk er de 20-29-årige samt folkeskoleelever og deres forældre, der driver smitten.

Ud af de ti kommuner med det højeste smittetryk er otte kommuner placeret i TV 2 Lorrys sendeområde.

Kommuner med højeste smittetryk

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvis vi skal lukke ned, for det vil være så trist. Konkret kommer det jo til at betyde, at vores erhvervsliv og skoler skal lukke ned. Det eneste, der stort set ikke skal lukke ned, det er vores daginstitutioner, så det vil være ekstremt indgribende for vores borgeres hverdag og den frihed, som vi lige har fået tilbage, siger Simon Aggesen.

Der er i øvrigt registreret 1088 nye smittetilfælde det seneste døgn, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Dermed er antallet af nysmittede på et døgn atter over 1000, efter at tallet har ligget under tre dage i træk.

Antallet af indlagte falder med 3 til 163. Der er to nye dødsfald.