Frederiksberg giver byens bier en hjælpende hånd

Frederiksberg er blevet udnævnt til bivenlig kommune. Det blev markeret med såning af en særlig bivenlig frøblanding.

Bierne på Frederiksberg har det godt. Kommunen har i årevis gjort en særlig indsats for de summende insekter. Det har blandt andet handlet om kemifri drift af udearealer og etablering af såkaldte insekthoteller.  

Nu har kommunen så taget endnu et initivtiv, der i dag blev belønnet af Danmarks Biavlerforening. 

- Frederiksberg har gjort det, at de har sået en særlig frøblanding, der er rigtig god for bierne, fortæller Thomas Skall, der er formand for Københavns Amts Biavlerforening.

Byens borgere på banen

Ved dagens udnævnelse af Frederiksberg som særlig bivenlig kommune blev frøblandingen "Frederiksberg Blomstereng" introduceret for offentligheden og sået i Grøndalen.

Kravet for at få certifikatet er nemlig, at man finder 10.000 kvadratmeter, som man fylder med planter og blomster, som bierne kan lide.

Det har Frederiksberg Kommune sørget for på offentlige arealer, men der er også brug for, at byens borgere gør en indsats - ikke mindst dem med have. 

Den bivenlige frøblanding kan derfor hentes på Borgerservice, og kommunen ser meget gerne, at den bliver sået rundt omkring i folks grønne åndehuller.  

Stop brugen af pesticider

Der er stor brug for de bivenlige initiativer. På de seneste fire årtier er cirka 50 af i alt knap 300 vilde biarter uddøde.

- Bierne er trængte. De er trængte både på levesteder og fødegrundlag, og fordi vi bruger pesticider. Noget Frederiksberg Kommune heldigvis er holdt op med i 1998, fortæller Thomas Skall.

Fra kommunens side håber man på, at haveejerne også vil stoppe med at bruge pesticider. 

- En væsentlig forudsætning for, at bier og andre insekter trives, er, at man ikke bruger pesticider på deres levesteder. Det er vi for længst holdt op med at gøre i Frederiksberg Kommune, og jeg vil opfordre alle til også at minimere den private brug, fortæller Jan E. Jørgensen fra Venstre, der er formand for by- og miljøudvalget i Frederiksberg.

Frederiksberg kan med udnævnelsen nu bryste sig af at være foregangskommune, når det kommer til bier. 

- Det er vigtigt, at man gør det her i hele Danmark, men det er ikke mindst vigtigt her i byen, hvor man udnytter de grønne arealer, man trods alt har. Det gør man på bedste vis her på Frederiksberg, afslutter Thomas Skall.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Musvåge

Rovfugle dræbt af ulovlig gift: "Det er noget svineri"

Lystfisker

”Træk en gammel sweater på…” - her finder du alle fiskestederne

Untitled collage

Store planer for lang å – betonen skal fjernes, og vandet skal flyde frit

Jellerødskoven i Kokkedal

Træer sprængt med dynamit for at hjælpe flagermus - borgere utilfredse med høje brag

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere