Frederiksberg får sin Tine Brylds Plads

Efter længere tids politisk diskussion får den folkekære socialrådgiver nu en central plads opkaldt efter sig.

Selv om der tit er flere holdninger til hvem, der skal have en vej, gade eller plads opkaldt efter sig, så er det immervæk sjældent, spørgsmålet skaber så megen debat som på Frederiksberg.

Her ville Socialdemokratiet og Venstre opkalde en plads efter radioværten, brevkasseredaktøren, socialrådgiveren og forfatteren Tine Bryld, der var født og boede på Frederiksberg til sin død i 2011.

Men det viste sig at være lidt sværere end først antaget. Først var det pladsen foran Lindevangs Kirke på Peter Bangs Vej, der var i spil. Senere blev der også talt om en plads ved Nordre Fasanvej og Finsensvej, og endelig kom en plads i parkanlægget ved Allégade umiddelbart syd for Frederiksberg Rådhusplads på tale.

- Det giver rigtig god mening

Da forvaltningen som alternativ nævnte muligheden for pladsen ved udstillings- og koncerthallen Forum og Forum Station, var den ene af bannerførerne solgt.

- Pladsen ligger lige over for det tidligere Radiohus, hvor Tine Bryld arbejdede og oven i købet også skråt over for Steenwinkelsvej, hvor hun er vokset op, synes vi, det ville give rigtig god mening, siger Gunvor Wibroe (S), der er medlem af Frederiksbergs by- og miljøudvalg, til TV 2 Lorry.

Sammen med udvalgsformand Jan E. Jørgensen, Venstre, har hun kæmpet for at hylde Tine Bryld med en plads.

- Hun var en markant kvinde, der kæmpede for de udsatte, og har betydet meget for mange – også på Frederiksberg. Jeg ved også, at det har betydet meget for familien, siger Gunvor Wibroe.

quote  Hun har gjort en forskel, og det er det, der betyder noget, for mig. Hun har ændret det sociale landkort. 

Gunvor Wibroe, Soc.dem., medlem af by- og miljøudvalget, Frederiksberg

Ikke socialdemokrat

Hvad der til gengæld ikke har betydet noget er hvor Tine Bryld selv stod politisk. Flere har kontaktet Gunvor Wibroe og påpeget, at hun næppe var hverken venstremand eller socialdemokrat – al den stund, at hun i 1975 var folketingskandidat for Venstresocialisterne.

 - Hun har gjort en forskel, og det er det, der betyder noget, for mig. Hun har ændret det sociale landkort. Jeg er glad for at vi sammen med Venstre kunne sørge for, at hun får en plads.

Tine Bryld døde 71 år gammel i 2011 og blev folkeeje via sit job som vært på DRs radioprogram Tværs, hvor hun gennem fire årtier rådgav unge om alt fra kærester over sex til problemer med alkohol.

Forviste dronningen til tredjeplads

Da DR i anledning af 100-året for kvinders valgret for tre år siden kårede Danmarks mest betydningsfulde kvinde gennem 100 år, vandt Tine Bryld suverænt afstemningen blandt brugerne. Daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og dronningen måtte se sig forvist til anden- og tredjepladsen.

Tirsdag har Frederiksbergs miljø- og teknikudvalg godkendt navngivningen af pladsen, men den skal formelt have grønt lys i kommunalbestyrelsen før gadeskiltet kommer op. Det sker 20. marts. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere