Frederiksberg dropper udlicitering af børnehave

Frederiksberg Kommune har droppet planerne om at udlicitere en daginstitution.

Foto: TV 2 Lorry

Det bliver alligevel ikke aktuelt at udlicitere en børnehave på Frederiksberg.

Det står klart efter et udvalgsmøde i kommunens børneudvalg mandag aften.

- Vi har lyttet til lederne og bestyrelserne i daginstitutionerne. Modstanden var forventet, men man skal ikke spørge folk om noget, hvis man ikke er klar til at lytte. Vi har konkluderet, at vi endnu ikke er modne til en udlicitering, siger Karsten Lauritsen, Rad. V., der er formand for børneudvalget på Frederiksberg, til TV 2 Lorry.

Frederiksberg Kommune har tidligere spurgt ledelse og forældrebestyrelser i 51 daginstitutioner, om de var positive over for en udlicitering af deres institution. Samtlige høringssvar var negative. Det viser en aktindsigt, som Fagbladet FOA har fået.

Børneudvalget i Frederiksberg Kommune havde regnet med en besparelse på 300.000 kroner i indeværende budgetår ved en udlicitering. De penge skal nu findes et andet sted. Det samme gælder de 500.000 kroner en udlicitering skulle have bragt i årene fremover.

Karsten Lauritsen kan endnu ikke udtale sig om, hvor de besparelser nu skal findes.

Han understreger samtidig, at udliciteringsplanerne kan blive aktuelle igen.

- Dele af udvalget tror fortsat på modellen og på, at vi ved at foretage dette greb kan bibeholde en høj kvalitet i pasningstilbuddet samtidig med, at vi holder udgifterne nede. Med det pres, der er på økonomien i en vækstkommune som vores, så er det netop sådanne tiltag, vi bliver nødt til at kigge på i fremtiden. Derfor har vi for indeværende konkluderet, at spørgsmålet om udlicitering eventuelt først vil blive aktuelt i forbindelse med et eventuelt nybyggeri af en institution, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik