Forsvarsforlig truer officersskole på Frederiksberg

I 150 år har Hærens Officersskole ligget på Frederiksberg Slot. I det nye forsvarsforlig lægges der op til, at officerskolen skal flyttes.

På toppen af Frederiksberg Have ligger Frederiksberg Slot.

De seneste 150 år har slottet huset Hærens Officersskole, men den gamle tradition kan snart blive ændret.

quote Hvis forsvarsforliget bliver stemt igennem, så kan det betyde at Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot måske allerede skal flytte til næste år

Rasmus Jarlov (K)

- Hvis forsvarsforliget bliver stemt igennem, så kan det betyde at Hærens Officersskole på Frederiksberg Slot måske allerede skal flytte til næste år, siger folketingsmedlem og formand for forsvarsudvalget, Rasmus Jarlov (K), til Frederiksberg Bladet.

Forsvaret skal spare

Det nuværende forsvarsforlig udløber i 2017, og herefter skal hæren finde besparelser for 600 millioner kroner, på trods af, at forsvaret er blevet lovet en stor pose penge på tre til fem milliarder kroner ekstra.

For at imødekomme besparelserne er der blevet udarbejdet en budgetrapport, hvoraf det fremgår, at Hærens Officersskole skal sammenlægges med Søværnets Officersskole. Begge uddannelser skal ifølge budgetrapporten ligge på Svanemølle Kaserne.

Rapporten, der er fortrolig, er blevet lækket i sin helhed på militærtidsskriftet 'Olfi' i starten af september, skriver Frederiksberg Bladet.

Ifølge Rasmus Jarlov vil det være et stort tab af kultur og historie, hvis Hærens Officerskole skal flytte.

- Konservative mener, at det både er ånd og kultur i forsvaret, som er truet med en flytning, og det er vigtigt at vi bevarer kropsånden i forsvaret, understreger han til Frederiksberg Bladet.

Flytning vil spare Forsvaret for 10 millioner årligt

Hvis begge uddannelsessteder flyttes til Svanemøllen Kaserne, anslår budgetrapporten, at det kan spare Forsvaret for 10 millioner kroner årligt.

Alligevel er flere politikere, særligt på Frederiksberg, imod Forsvarsforligets flytteplaner.

quote Vi er stolte af, at generationer af unge mænd og senere kvinder her er blevet uddannet til gode ledere i vores forsvar

Michael Vindfeldt (S)

- Officersskolen har igennem 150 år været en fin del af det frederiksbergske lokalliv. Flot placeret på vores smukke, gamle slot. Vi er stolte af, at generationer af unge mænd og senere kvinder her er blevet uddannet til gode ledere i vores forsvar, siger rådmand i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt (S), og fortsætter:

- Derfor er det med stor ærgrelse, at vi har hørt rygterne om, at skolen søges lukket, og vi vil rejse sagen på rådhuset og overfor vores partifæller på Christiansborg for at se, om vi kan gøre noget for at redde officerskolen og dermed arbejdspladser på Frederiksberg.

Flytning er ikke en katastrofe

Det er dog ikke alle, der mener, at en flytning af Hærens Officerskole er et problem.

quote Så lad os starte på et nyt kapitel, og se hvad slottet kan bruges til. Bygningen er ikke egnet til undervisningsformål

Jan E. Jørgensen (V)

- Vi er glade for Hærens Officersskole, men vi vil ikke synes, det er en katastrofe, hvis den blev flyttet til Svanemøllen Kaserne. Det ville være mere fornuftigt at bruge pengene på våben og mandskab end på et gammelt slot,« siger Jan E. Jørgensen (V) til Frederiksberg Bladet og fortsætter:

- Så lad os starte på et nyt kapitel, og se hvad slottet kan bruges til. Bygningen er ikke egnet til undervisningsformål, som for eksempel en skole.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere