Forsvarer: 16 år er nok til trippeldrabsmand

Forsvareren for Ian Ramm Hansen mener ikke der skal dømmes livstid for trippeldrabet på Frederiksberg i november 2015

Ian Ramm Hansen er kendt skyldig i at likvidere Philip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar brutalt, mens de sov. Og anklageren kræver livstid. Alligevel mener hans forsvarer, Berit Ernst, at 16 år i fængsel er en hård straf og at det må være nok. Hun går dermed i mod anklagerens påstand om at livstid er det enenste rimelige.

Hun lægger til grund, at man kun i sjældne tilfælde, hvor personer gentagne gange begår drab eller der er børn involveret, har valgt at give livstid til dømte.

Forsvareren sammenligner med sager som drabet på en tilfældig forbipasserende foran morgenværtshuset "Louise´s" på Nørrebro i 2012. Her var der opstået uoverensstemmelser inde på værtshuset. De udviklede sig til vold og stikkeri med en skåret flaske og knive. Det endte med at en familiefar, der tilfældigt kom forbi blev dræbt. Her blev der idømt 16 års fængsel for drabet på familiefaderen og drabsforsøg på tre inde på værtshuset.

Også andre sager er taget frem af forsvarer Berit Ernst, for at bevise at 16 år er en voldsom og meget hård straf. Da Tv2 Lorrys reporter taler med hende kort i frokostpausen, siger hun, at dømmes Ian Ramm Hansen til livstid, så anker de dommen. Hendes klient nægter sig nemlig skyldig i drab, men har tilstået at have mordvåbnet i hænderne aftenen før likvideringen af de tre unge. Men han vil ikke sige hvem han giver våbnet videre til.

Under et år for at skaffe mordvåben

Også forsvarer for Jimmi Øgendahl, Finn Walther Petersen, mener at anklagerens ønske om en straf på over 2 år til hans klient er for meget. Hans klient har erkendt at have skaffet drabsvåbnet og givet det til Ian Ramm Hansen aftenen før trippeldrabet fandt sted. Finn Walter Petersens påstand er at handlingen, sammenholdt med tilståelsen og at Jimmi Øgendahl da også kun er dømt for at skaffe våbnet frem, skal give under et år.

Forsvareren mener også, at der kan ses mildt på Jimmi Øgendahl s ansvar, da han ikke havde nogen anelse om hvad våbnet skulle bruges til.

Ingen forvaring til den tredie dømte

Forsvarer for Benyamin Rahimi, Gitte Juul Jensen, begyndte sin procedure efter frokost og den tog en time´s tid. Hun mener at han alene skaldømmes for at udlevere en adresse til en anden tiltalt i det store sagskompleks, Umar Asghar, der også havde haft uoverensstemmelser med Vanløsegrupperingen, som de tre dræbte var en del af.

Og ikke andet. Selv om politiet mener at Benyamin Rahimi var klar over, at hans hævn for det knivoverfald han selv havde været udsat for, ville ende i drab. Gitte Juul Jensen fremhævende også, at Benyamin Rahimi har hjulpet med til at finde frem til drabsmanden, Ian Ramm Hansen.

Forvaring kan ikke komme på tale, mener forsvareren, da den mentalundersøgelse som Benyamin Rahimi har været underkastet, var forudindtaget. Politiet har skrevet i begrundelsen for mentalundersøgelsen, at han havde haft våben i hænderne i forbindelse med mordene. Som om han var morder. Men det er han jo netop ikke tiltalt for i dag. Derfor er Gitte Juul Jensen ikke enig i, at hendes klient skal i dømmes forvaring, som Retslægerådet mener er passende.

Forsvarer GItte Juul Jensen mener, at Benyamin Rahimi bør have en lang mindre straf. Blandt andet fordi Benyamin Rahimi var ophidset over det overfald som Vanløsegruppen,havde udsat ham for. Og fordi han ikke vidste, at det ville enden med drab.  Gitte Juul Jensen mener at Benyamin Rahimi højst skal have cirka fire års fængsel. Og ingen forvaring.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere