Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Bengt Holst trækker sig tilbage som videnskabelig direktør i Zoologisk Have København.

Ved udgangen af 2020 har Bengt Holst valgt at sige stop som videnskabelig direktør og videregiver stafetten til zoofaglig chef og dyrlæge Mads Frost Bertelsen.

Det skriver Zoo i en pressemeddelelse.

Bengt Holst har været ansat i Zoologisk have i København siden 1983, først som videnskabelig assistent, siden som chef for dyreafdelingen og fra 1994 som viceadministrerende og videnskabelig direktør.

I de forløbne 37 år stået har han stået for udviklingen af Zoo's videnskabelige profil og har som led i dette blandt andet startet naturbevarelsesprojekter i Malaysia, Indonesien, Sydafrika, Brasilien, Grønland og selvfølgelig i Danmark. 

I det seneste halve år har han løbende overdraget sine mange arbejdsopgaver til Mads Frost Bertelsen, der har været ansat i Zoologisk Have i 17 år.

Fortsætter i ny rolle

Administrerende direktør Jørgen Nielsen vil gerne takke Bengt Holst for 37 års loyal tjeneste i Zoo.

- Det kan ikke understreges nok, hvor kolossal betydning Bengt Holst har haft for Zoo. Bengt formår at kombinere sit rolige og venlige gemyt med en kompromisløs tilgang til naturformidling, og jeg ved, at han vil blive savnet i dagligdagen i alle led af organisationen. siger Jørgen Nielsen i pressemeddelelsen.

Giraffen Marius er klar til at blive skåret op i 2014.
Giraffen Marius er klar til at blive skåret op i 2014.
Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Jørgen Nielsen og resten af Zoo får dog fortsat glæde af Bengt Holst, da han fra 1. januar til 31. december 2021 tilknyttes som særlig Advisor til Zoo's direktion.

Giraf-sagen

I 2014 kom Bengt Holst og Københavns Zoo i massiv modvind ikke bare nationalt, men også internationalt, da de aflivede giraffen Marius til offentlig beskuelse.

Beslutningen blev truffet for at redde den resterende del af flokken i parken, men det ændrede ikke på den offentlige mening, og den nu afgående videnskabelige direktør måtte forsvare beslutningen om aflivning i medier over hele kloden.

Københavns Zoo fik mere end 40.000 klagemails, hvor flere af dem blandt andet kaldte Bengt Holst for morder.Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere