Fodboldklub tvunget til at lukke baner: "Forstå alvoren, bliv hjemme"

Selvom regeringen onsdag indførte forsamlingsforbud på mere end ti personer, så samles folk stadig i større grupper. Det har Frederiksberg Boldklub blandt andet erfaret. Nu siger klubben stop.

Selvom Regeringen har indført forsamlingsforbud, så oplever Frederiksberg Boldklub, at mange mennesker samles på deres fodboldbaner. Nu har de i samarbejde med Frederiksberg Idræts-Union og Frederiksberg Kommune lukket dem. Foto: Frederiksberg Boldklub

Det burde være klokkeklart. Alligevel tyder meget på, at det ikke er klart nok.

Selvom regeringen med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen onsdag indførte forsamlingsforbud på mere end ti personer som led i at inddæmme spredningen af coronavirus, så er budskabet ikke forstået. I hvert fald ikke hvis du spørger Frederiksberg Boldklub.  

Læs også Regeringen vil indføre forbud mod forsamlinger over 10 personer

- Vi har desværre konstateret, at der har været stor aktivitet på vores fodboldanlæg både tirsdag og onsdag, fortæller Martin Busk, administrationsleder i Frederiksberg Boldklub.

Tirsdag var der ifølge Martin Busk omkring 100 mennesker samlet på klubbens baner. Selv onsdag, hvor forsamlingsforbuddet trådte i kraft, var der mere end 10 mennesker på klubbens anlæg.

Kan få store konsekvenser

De store forsamlinger har fået fodboldklubben i samarbejde med Frederiksberg Idræts-Union og Frederiksberg Kommune til at tage konsekvensen. De har derfor besluttet at lukke for al aktivitet på fodboldanlægget.

- Vi har valgt at sætte plakater op med forbud, og så har vi også valgt at spærre anlægget af, fortæller Martin Busk.

Læs også Politiet lukker butikker i to butikscentre

Selvom det egentligt er myndighedernes ansvar at sørge for, at forsamlingsforbuddet overholdes, så vil Frederiksberg Boldklub gerne tage ansvar og bidrage til, at forsamlingsforbuddet overholdes. I sidste ende kan det nemlig få store konsekvenser for klubben.

- Lige nu er al fodbold lukket ned til minimum 29. marts. Hvis vi ikke får styr på situationen, så kan det få store konsekvenser for forårsturneringen, og i sidste ende kan det få store økonomiske konsekvenser for vores klub, fortæller Martin Busk.

Læs også Forsamlingsforbud: Politi sætter ekstra mandskab på gaderne

DBU bakker op

DBU København bekræfter, at forsamlinger på fodboldbanerne er et problem. Deres klare budskab er, at folk skal følge regeringens anvisninger og stoppe med at forsamle sig. 

- Det er jo lidt en omvendt situation. Normalt opfordrer vi jo folk til dyrke så meget fodbold som muligt, men lige nu skal man tænke sig godt om, fortæller Michael Nyegaard Teamleder for DBU København.

Hos DBU forsøger de at vejlede og rådgive de enkelte klubber bedst muligt. Men selvom DBU bakker op om klubberne, understreger de, at det i sidste ende er myndighedernes ansvar at få stoppet forsamlingerne.

Læs også Roligans med billetter til udskudt EM: "Det er brandærgerligt"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik