Flygtningebørn koster hver 67.000 kroner om måneden

Ti uledsagede flygtningebørn koster Frederiksberg Kommune 67.000 kroner om måneden. Og det er alt for meget, mener flere Frederiksberg-politikere.

Hver måned betaler Frederiksberg Kommune 67.000 kroner for kost, logi og personale for hver enkelt barn. Foto: Shutterstock

De ti uledsagede flygtningebørn bor i en ombygget lejlighed tæt på Frederiksberg Allé. Foto: Henrik Ole Jensen - Scanpix

1 af 2

Ti uledsagede flygtningebørn bor i ombyggede lejligheder lige ved Frederiksberg Allé på Frederiksberg.

Hver måned betaler Frederiksberg Kommune 67.000 kroner for kost, logi og personale for hver enkelt af dem, hvilket løbet op i otte millioner kroner om året, skriver Ekstra Bladet.

Kommunen betaler pengene til Integrationsnet under Dansk Flygtningehjælp, der sælger integrationsløsninger.

Læs også Gentofte-forældre i oprør over 16 nye tosprogede skolebørn

Unødig klientelgørelse

Liberal Alliances udlændingeordfører kalder prisen for urimeligt høj og grotesk. Hun har nu hevet fat i borgmester Jørgen Glenthøj, Kons., for at høre ham, om det ikke kan gøres billigere. 

- Jeg er godt klar over, at de uledsagede unge har brug for støtte, men der er også tale om unge mennesker, som selv har taget turen op gennem Europa. Så snart de kommer til Danmark, mener vi så, at de skal have en pædagog til at sidde og holde dem i hånden. Det virker, som om man måske pakker de her unge for meget ind i vat i forhold til, hvad de selv kan klare, siger hun til Ekstra Bladet.

Venstre i Frederiksberg er også stærkt forargede over prisen, fortæller Malene Barkhus, der er medlem af børneudvalget, til Ekstrabladet. Hun kalder det "unødig klientgørelse".

Læs også Efter 40 år lukkes populær børnehave: Nu skal der bo flygtninge

En helt normal pris

Ifølge Frederiksberg Kommune er huslejen på den ombyggede lejlighed på mellem 20.-25.000 kroner om måneden. Det er dermed primært personaleudgifterne, der får prisen til at løbe op, fortæller Dansk Flygtningehjælp:

- Det er faktisk en helt almindelig pris. Nogle måneder skal vi have døgnbemanding, fordi der er en, der har selvmordstanker eller har problemer, og så skal vi trække rigtig meget på personalet. Så bliver det hurtigt meget dyrt. Derudover kommer husleje, administration osv., siger Hans Christian Knudsen, der er chef for Integrationsnet, til Ekstra Bladet.

Læs også Flere steder dropper man nu boliger til flygtninge

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik