Far indsamler kvart million på cykel: "Man bliver glad af at glæde andre"

Poul Krarup, manden bag foreningen Bike4kids, har selv tilbragt mange timer på Rigshospitalet med sin søn. Nu vil han glæde andre i samme situation.

Foto: Rasmus Falck - Picnic Productions

Bike4kids-holdet inden afgang lørdag.  Foto: Rasmus Falck - Picnic Productions

Foto: Rasmus Falck - Picnic Productions

1 af 3

21 cykelryttere. 8 dage. 1.070 km. 250.000 kroner. 

Sådan lyder menuen for familiefar og foreningsstifter, Poul Krarup, den næste uges tid. 

Lige nu tramper han og 20 andre ryttere hele Danmark rundt på en mission. De samler penge ind til syge børn. Pengene skal i år gå til SMILfonden. 

- Jeg bliver glad af at glæde andre. Mange samler ind til bestemte sygedomme. Store og brede sygdomme som for eksempel kræft. Men på denne måde spreder vi også glæde til børn, der er ramt af de mere oversete, men ikke mindre alvorlige sygdomme, siger Poul Krarup i en pause til TV 2 Lorry. 

Lørdag formiddag gik starten på Bike4kids´ første danmarkstur. Her blev rytterne sendt afsted fra Frederiksberg Rådhusplads af direktøren for SMILfonden, Sisse Fisker. 

Poul Krarups 15-årige søn er den yngste rytter, der er med, og han er faktisk også årsag til at foreningen blev stiftet. 

00:26

Her går starten på den 1.070 kilometer lange tur. 

Luk video

- Min egen søn var to en halv måned gammel, første gang han blev indlagt og skulle opereres. Han er født med læbe-ganespalte, og han har flere gange være på Rigshopitalet. 

- Når man bare sidder der på et hospital, bliver man så rørt og glad over, at folk vil gøre alt for at hjælpe. Og det vil jeg gerne give videre. 

- Sygeplejerskerne har ikke meget tid, og så er det bare ekstra fedt, at der kommer nogen udefra, der gerne vil give et afbræk fra det hele. Og det er dét, Sisse og SMILfonden gør. Og det vil vi meget gerne støtte, fortæller Poul Krarup til TV 2 Lorry. 

03:28

Sisse Fisker sender rytterne afsted fra Frederiksberg Rådhusplads. 

Luk video

SMILfonden: “Ingen børn fortjener en barndom præget af sygdom”

Sisse Fisker grundlagde SMILfonden, efter hun selv var indlagt med sine to drenge, der som små blev opereret for lyskebrok.
 

Under sygdomsforløbet fik hun idéen til at lave en forening, der kan forsøde livet for familier, som kæmper med sygdom igennem måneder og år.
 

- Det er så vigtigt, at vi forkæler de her børn og deres familier, der til daglig kæmper en sej kamp med deres sygdom. Vi giver dem noget rart at tænke på, så det næste gang er lidt nemmere at komme på hospitalet, Sisse Fisker, direktør og skifter af SMILfonden. 

Bike4kids er en ganske ny forening, men den har store ambitioner. 

- Jeg startede det hele op i efteråret, efter jeg kom hjem fra Paris med Team Rynkeby. Jeg tænkte, at sponsorerne skulle have noget mere ud af deres penge. Derfor kører vi også rundt i Danmark hele  tiden, frem for bare en enkelt dag og så ellers rundt i Europa. 

Poul Krarup er til daglig salgschef, og det har også været en fordel her. 

- Jeg er god til at sælge og har let ved at lave sponsorater. Og på den både kan jeg gøre en forskel. 

Fakta om Bike4Kids

Bike4Kids er en velgørenhedsorganisation, der gennem cykling, samler penge ind til børn med kroniske og alvorlige sygdomme på tværs af diagnoser.

 

I år og næste år har man valgt at donere alle indsamlede sponsorater til SMILfonden, som er stiftet af Sisse Fisker.

Rytterne skal tilbagelægge 1.070 km over de næste dage.

- Ja, det afhænger lidt af, hvor meget vi kører forkert. I går kom der et par kilometer ekstra på. Men det gør nok, griner Poul Krarup. Man kan se ruten i linket her. 

Og målet for næste år er også nedskrevet. 

- Til næste år skal vi være 70 ryttere, og vi skal indsamle en million kroner, fastslår Poul Krarup, før han igen klikker i.

Claus Elming og Bo Hamburger er også med til at samle penge ind.  Foto: Rasmus Falck - Picnic Productions

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik