Familie forlod Frederiksberg og startede forfra i Jylland

Lige nu er flere tusinde statslige arbejdspladser ved at rykke ud i landet. Men det er kun meget få medarbejdere der har takket ja til provinsen.

I sidste uge blev hjemmet på Frederiksberg pakket ned. I modsætning til mange andre har Niels-Christian Hedelund og hans familie takket ja til at flytte med Statens Administration til Hjørring. Kun 16 ud af 229 medarbejdere forventer at flytte med til den anden ende af landet. Indtil nu har 108 sagt op.

- Både jeg og min kæreste kommer fra Nordjylland og vi har familie deroppe. Så vi syntes begge det var en rigtig god mulighed for at komme tilbage. Og så er det også et meget spændende job, fortæller Niels-Christian Hedelund, der for et par uger siden begyndte i sit nye job som teamleder ved Statens Administration.

Læs også: Statens direktører takker nej til udflytning

Mange har sagt op

I oktober præsenterede regeringen en plan for udflytning af statslige arbejdspladser. Knap 3900 statslige arbejdspladser skulle flyttes ud af København til 38 forskellige byer rundt om i landet for at skabe bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Siden har næsten hver 4. medarbejder sagt op, og i flere styrelser er kun meget få medarbejdere flyttet med til provinsen.

Niels-Christian Hedelund forstår godt de mange opsigelser.

- Hvis jeg selv skulle være flyttet til Lolland-Falster, var jeg ikke flyttet med. Det handler om, at vi har kunnet få det til passe, da vi har små børn.

Læs også: Udflytningstruede statsansatte i lange baner har sagt op

Råd til hus

De mange opsigelser i Statens Administration, der står for at lave løn og regnskab for en del af statens ansatte, betyder at der nu skal bygges en helt ny organisation op.

- Der er rigtig meget pionérånd lige nu. Det handler ikke kun om at der er ansat en masse nye medarbejdere, men også at hele strukturen i organisationen er ny. Det er meget spændende at arbejde i, siger han.  

At familien er flyttet fra hovedstanden til Nordjylland betyder også, at de nu har fået råd til at købe et hus i Sæby. Det betyder meget for dem, at være tæt på vandet og naturen.

Læs også: Efter udflytning af arbejdspladser oplever borgerne mere ventetid

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere