Fælles kærlighed til basmusik blev forvandlet til stor gadefest

En god ide blandt fire venner med fælles kærlighed til basmusik startede for 9 år siden det, der i dag er blevet til en stor elektronisk gadefest.

Sådan så det ud, da der blev afholdt Bas under Buen i 2017. Foto: GONZALES PHOTO FLEMMING BO JENSEN

Lørdag bliver der igen skruet op for lyden under Bispeengbuen, når den bastunge endagsfestival Bas under Buen for 9. gang rykker ind på Frederiksberg.

Festen startede i 2010, da arrangørerne bag fik øjnene op for det betonfyldte område omkring Bisbeengbuen.

- Vi har altid været rimelig inspireret af det her område. Jeg synes dets rå nøgenhed appellerer godt til den type musik, vi arbejder med, som jo er tung og elektronisk basmusik, fortæller Tim Ulrich, der er direktør for Bas under Buen. 

Læs også Under buen: Basbrag offentliggør tungt program

00:50

Tim Ulrich er en del af det elektroniske musikfællesskab OHOI!, som tilbage i 2010 startede Bas under Buen på Frederiksberg. 

Luk video

Mere bas til byen

Tim Ulrich har en lang baggrund inden for elektronisk musik, og har siden 1990'erne både selv spillet som DJ og været med til at arrangere elektroniske fester. 

I 2002 skabte han med tre andre fællesskabet OHOI!, der sammen arbejder for at udbrede bass-kulturen i Skandinavien. 

For ni år siden pitchede de ideen om at starte en elektronisk gadefest til Frederiksberg Kommune, og samme år var det for første gang Bas under Buen for dengang 1500 gæster.

- Det har været overvældende. Andet år var der allerede omkring 5000 gæster, og de sidste år har vi ligget omkring 10-12.000. Det er blevet til et arrangement, der ikke kun handler om basmusik, men for mange mennesker er det også bare et fedt sted at hænge ud på en sommerdag, fortæller Tim Ulrich. 

Læs også Minister lukker kassen for en nedrivning af Bispeengbuen

 

Og ifølge manden bag festen, så skal arrangementet ikke vokse meget mere, før der ikke længere er plads under buen.

Gadefesten er gratis og starter lørdag kl 15. Der er streetfood, kolde drikkevarer og selvfølgelig - et solidt og tungt musikprogram indtil kl 23. 

Sådan så det ud, da der blev afholdt Bas under Buen i 2017.  Foto: GONZALES PHOTO FLEMMING BO JENSEN

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?