Erik har talt med fiskehejrerne i 21 år, men nu er han"flyttet" fra Frederiksberg Have

I mere end 21 år har Erik Andersen næsten hver dag gået en runde i supermarkederne på Frederiksberg for at se, om der er fisk på tilbud. 

Det er ikke til ham selv men til hans "anden familie", forklarer han, for han er ved at revne af dårlig samvittighed, hvis ikke han kigger forbi med middagsmad. 

Hans vante tilholdssted har altid været Frederiksberg Have, og familien, som han omtaler, er områdets fiskehejrer, der kan kende Erik på mere end 100 meters afstand.

Turister, hundeluftere, kondiløbere og børnehaver på tur har ofte fået sig en særlig oplevelse, og Erik har da også været omtalt i Frederiksberg Bladet, Berlingske og BT - ligesom han har fået sin egen radiodokumentar og tv-dokumentar. 

Den 15. januar 2020 skete der dog det, at Slots- og Kulturstyrelsen indførte et nyt fodringsforbud, og så var dét slut fra den ene dag til den anden. 

Målet med indsatsen er at skabe bedre og renere levesteder for vandlevende insekter, frøer, salamandre og fisk, lyder begrundelsen, og det accepterer Erik. 

Til gengæld har han ikke droppet fodringen. Han går stadig sine ture. Nu holder han blot til på den anden side af hegnet. 

Dansk Ornitologisk Forening støtter fodringsforbud

Optagelserne her er fra februar - før nedlukningen af Danmark på grund af Covid-19. Erik holder stadig til i området omkring Allégade på Frederiksberg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

80_percent,default_thumb

playVerdensberømte kirsebærtræer springer ud nu: Sådan er "besøgs-reglerne"

Stork i Frederiksberg Have.

Stork landet i Frederiksberg Have: “Det er fandme vildt,” siger ekspert

ipiccy_image

playHelge fotograferede særlig hvid musvåge: "Det er ekstremt sjældent"

Anders Kofod og hår

Biolog med opfordring: Dine coronalokker kan isolere fuglereder

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere