Erhvervsstyrelsen lukker borgmesters betændte boligsag

Med afgørelsen mener Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), at der nu er sat et endeligt punktum i sagen.

Var det for billigt, da Dansk Bibelskole i 2016 solgte en 460 kvadratmeter stor herskabslejlighed på Frederiksberg for 9,5 millioner kroner til Simon Aggesen, der i dag er borgmester i Frederiksberg Kommune?

Nej.

Det slår Erhvervsstyrelsen nu fast.

I en redegørelse, som TV 2 Lorry har fået indblik i, skriver Erhvervsstyrelsen, at de har gransket sagen og ”finder efter en samlet vurdering ikke, at der er grundlag for, at styrelsen foretager sig yderligere i sagen”, og tilføjer, at de anser sagen for afsluttet.

I redegørelsen fremgår det, at Fonden Eksistensen, der står bag Dansk Bibelskole, forklarer til Erhvervsstyrelsen, at den 465 kvadratmeter store lejlighed ifølge to ejendomsmæglere blev vurderet til mellem 11 og 11,5 millioner kroner.

Simon Aggesen, der senere blev borgmester, betalte dog kun 9,5 millioner kroner for den. Det skyldes ifølge fonden blandt andet, at lejligheden på salgstidspunktet var beboet af en lejer, der var uopsigelig.

Den forklaring har Erhvervsstyrelsen anerkendt.

Dermed kan der sættes et punktum i sagen om borgmesterens spektakulære bolighandel, efter Folketingets Ombudsmand for en måned siden også meddelte, at de ikke ville gå yderligere ind i sagen.

Sagen om Simon Aggesens bolighandel kom i fokus i efteråret, da Ekstra Bladet kunne fortælle, at den nuværende borgmester på Frederiksberg havde købt den store lejlighed til den fordelagtige pris 9,5 millioner kroner – en sum, man mente var langt under markedsprisen – og herefter delt den op ad to gange og siden frasolgt de to enheder med en fortjente på hele 11 millioner kroner.

Men nu har den konservative borgmester nu både Erhvervsstyrelsens og Folketingets Ombudsmands opbakning i, at 9,5 millioner kroner altså ikke var langt under markedsprisen.

Med afgørelsen mener Simon Aggesen, at sagen nu er afsluttet.

- Jeg er glad for, at myndighederne nu har afsluttet sagen. Det gælder både Folketingets Ombudsmand og Erhvervsstyrelsen. Alle instanser ser nu sagen som afsluttet, og det gør jeg også, siger han til Frederiksberg Bladet.