Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

I Frederiksberg Kommune kan forældre, der holder deres børn hjemme fra dagsinstitution, se frem til at blive kompenseret.

Forældre i Frederiksberg Kommune kan se frem til en belønning, hvis de vælger at holde deres børn hjemme fra kommunens dagtilbud.

Magistraten i Frederiksberg Kommune har nemlig besluttet, at disse forældre i så fald kan blive fritaget for forældrebetaling.

Beslutningen falder i kølvandet på en opfordring fra regeringen om, at de forældre, der har mulighed for det, holder deres børn hjemme fra dagtilbud.

Det, som et led i bekæmpelsen af Covid-19, og for at imødekomme de skærpede restriktioner.

Det er helt frivilligt for forældrene i Frederiksberg Kommune, om de vil holde børnene hjemme fra dagtilbuddene.

Vælger forældrene dog at gøre det, kan de, afhængigt af barnets alder og pasningsordning, altså spare op til 3.600 kroner om måneden.

Takster for dagtilbud i Frederiksberg Kommune i 2021

En lignende ordning blev etableret under den første nedlukning i foråret 2020, og blev i maj måned benyttet af forældre til omkring 500 børn i kommunen.

Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (C), påpeger i en pressemeddelelse, at kommunens daginsitutioner vel at mærke fortsat er åbne, da mange forældre fortsat har behov for pasning, men:

- Vi så i foråret, under den første nedlukning, at der en del forældre, der har mulighed for det, og som ønsker at holde deres børn hjemme. For dem er det her en rigtig god ordning. Det giver et lidt mindre tryk på daginstitutionerne, og forældrene slipper for at betale for et tilbud, de ikke benytter, siger han.

Formanden for børneudvalget Laura Lindahl (LA) påpeger især, at ordningen også gavner de forældre, der ikke har mulighed for at holde deres børn hjemme:

- Det er helt rimeligt at dem, der ikke har behov for et pasningstilbud i disse uger, ikke opkræves betaling for tilbuddet. Samtidig kan dem, der skal passe sit arbejde, aflevere sine børn i vuggestuen eller børnehaven med god samvittighed. En model baseret på valgfrihed er altid at foretrække, siger hun.

Ordningen er god for både forældre - og for pædagoger

Ordningen hilsen også velkommen af formand for FOLA, Forældrenes Landsorganisation, Signe Nielsen:

- Vi synes, det er megafedt, at de også går den vej. Hvis vi vil have, at færre bruger dagtilbuddene, er det en god måde at gøre det. De her penge kan gøre, at du kan købe en privatpasser derhjemme, takeaway eller privat rengøring, lyder det.

Forældrene kan altså købe frihed, som kan gøre hjemmepasningen nemmere, mener Signe Nilsen, men FOLA-formanden ser også ordningen som en god måde at aflaste de pressede pædagoger:

- Pædagogerne er maksimalt pressede. Det her er en måde at sikre, at den elastik, der har været spændt hårdt op, siden corona startede, ikke spændes så hårdt op, at den knækker, forklarer hun og tilføjer:

- Og hvis det hjælper pædagogerne til bedre trivsel og et bedre arbejdsmiljø, så giver du også børnene en bedre pasnings-oplevelse.

Det er langt fra alle kommuner, der har indført samme ordning.

I TV 2 Lorrys sendeområde er det kun Gladsaxe Kommune, der har meldt ud, at de også dropper forældrebetalingen, hvis forældrene holder deres børn hjemme fra dagtilbuddene.

I Frederiksberg Kommune løber ordningen fra den 19. januar 2021 og foreløbig frem til 28. februar 2021. Forældrene vil modtage information om tilmelding til ordningen fra deres barns daginstitution.

Ordningen gælder ikke SFO og klubber.