"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

En betjent var yderst opmærksom under sin fridag, da han på en løbetur på Frederiksberg spottede en mand, der er mistænkt for at have begået tricktyveri i sommer.

Politiet holder tilsyneladende aldrig fri.

Det måtte en mistænkt tricktyv i hvert fald sande mandag, da han pludselig fik en betjent på nakken.

Betjenten fejrede ellers sin fridag med en løbetur på Frederiksberg, men midt under turen genkendte han pludselig tricktyven fra et tyveri begået i sommer.

- Enten er det så tidligt på løbeturen, at han ikke er udmattet endnu og derfor fortsat opmærksom, eller også er det en slags miljøskade, men han genkender en mulig gerningsmand og anholder ham, siger Henrik Brix, der er vagtchef hos Københavns Politi.

- Det er en god sammenblanding af dygtighed og held, der gør, at han lige genkender den mulige gerningsmand. Det er et fantastisk godt stykke arbejde.

Betjenten droppede løbeturen - og fridagen - til fordel for, som vagtchefen siger, at "slå en klo" i den mistænkte. Vedkommende er nu anholdt og afventer at blive stillet for en dommer.

Velkendt trick

Tyveriet, som manden er mistænkt for at have begået, fandt sted i sommer, den 31. juli, på Dr. Olgas Vej på Frederiksberg.

Her blev en 62-årig mand franarret sin tegnebog kort tid efter, han havde hævet et beløb fra en automat på Frederiksberg.

Under påskud af at være faret vild fremviste tricktyven et kort for den 62-årige, som hjalp den mistænkte med at finde vej. 

Da gerningsmanden foldede kortet sammen igen, var han lykkedes med at stjæle den 62-åriges tegnebog. Den 62-årige anmeldte herefter sagen til politiet.

Et trick, der er yderst bekendt hos Københavns Politi.

- Tyvene står og lurer ved hæveautomaterne og følger så efter dem, der har hævet penge. Typisk spilder tricktyvene is på borgeren, og mens de så står og tørrer det af, stjæler de pungen. Andre gør som her - folder et stort kort ud og distraherer på den måde den person, de vil berøve, siger Henrik Brix.

Det er typisk ældre medborgere, der udsættes for denne form for tricktyveri og for tricktyveri generelt, oplyser vagtchefen.

Kommune advarer mod tricktyverier

Anholdelsen af den formodede tricktyv på Frederiksberg sker blot få dage efter, at Frederiksberg Kommune har udsendt en advarsel om netop tricktyverier i kommunen.

Det fremgår af advarslen, at borgere i Frederiksberg Kommune fra tid til anden oplever, at tyve udgiver sig for at arbejde hos hjemmeplejen eller andre kommunale serviceenheder.

Med løgnen snyder de sig ind i folks hjem og stjæler for eksempel penge, smykker eller andre værdigenstande.

Frederiksberg Kommune skriver desuden, at tricktyve har tendens til at virke meget overbevisende, hvorfor flere altså hopper i fælden.

Kommunen opfordrer derfor borgerne til at bede om at se id-kort, hvis de oplever, at nogen, de ikke kender eller tidligere har set, udgiver sig for at komme fra kommunen.

Alle kommunens medarbejdere og private leverandører bærer nemlig altid et id-kort på sig, så man kan se, hvor de kommer fra.

Beskyt dig mod tricktyve i hjemmet


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere