"En blanding af dygtighed og held" - Betjent spottede mistænkt under sin løbetur

En betjent var yderst opmærksom under sin fridag, da han på en løbetur på Frederiksberg spottede en mand, der er mistænkt for at have begået tricktyveri i sommer.

Politiet holder tilsyneladende aldrig fri.

Det måtte en mistænkt tricktyv i hvert fald sande mandag, da han pludselig fik en betjent på nakken.

Betjenten fejrede ellers sin fridag med en løbetur på Frederiksberg, men midt under turen genkendte han pludselig tricktyven fra et tyveri begået i sommer.

- Enten er det så tidligt på løbeturen, at han ikke er udmattet endnu og derfor fortsat opmærksom, eller også er det en slags miljøskade, men han genkender en mulig gerningsmand og anholder ham, siger Henrik Brix, der er vagtchef hos Københavns Politi.

- Det er en god sammenblanding af dygtighed og held, der gør, at han lige genkender den mulige gerningsmand. Det er et fantastisk godt stykke arbejde.

Betjenten droppede løbeturen - og fridagen - til fordel for, som vagtchefen siger, at "slå en klo" i den mistænkte. Vedkommende er nu anholdt og afventer at blive stillet for en dommer.

Velkendt trick

Tyveriet, som manden er mistænkt for at have begået, fandt sted i sommer, den 31. juli, på Dr. Olgas Vej på Frederiksberg.

Her blev en 62-årig mand franarret sin tegnebog kort tid efter, han havde hævet et beløb fra en automat på Frederiksberg.

Under påskud af at være faret vild fremviste tricktyven et kort for den 62-årige, som hjalp den mistænkte med at finde vej. 

Da gerningsmanden foldede kortet sammen igen, var han lykkedes med at stjæle den 62-åriges tegnebog. Den 62-årige anmeldte herefter sagen til politiet.

Et trick, der er yderst bekendt hos Københavns Politi.

- Tyvene står og lurer ved hæveautomaterne og følger så efter dem, der har hævet penge. Typisk spilder tricktyvene is på borgeren, og mens de så står og tørrer det af, stjæler de pungen. Andre gør som her - folder et stort kort ud og distraherer på den måde den person, de vil berøve, siger Henrik Brix.

Det er typisk ældre medborgere, der udsættes for denne form for tricktyveri og for tricktyveri generelt, oplyser vagtchefen.

Kommune advarer mod tricktyverier

Anholdelsen af den formodede tricktyv på Frederiksberg sker blot få dage efter, at Frederiksberg Kommune har udsendt en advarsel om netop tricktyverier i kommunen.

Det fremgår af advarslen, at borgere i Frederiksberg Kommune fra tid til anden oplever, at tyve udgiver sig for at arbejde hos hjemmeplejen eller andre kommunale serviceenheder.

Med løgnen snyder de sig ind i folks hjem og stjæler for eksempel penge, smykker eller andre værdigenstande.

Frederiksberg Kommune skriver desuden, at tricktyve har tendens til at virke meget overbevisende, hvorfor flere altså hopper i fælden.

Kommunen opfordrer derfor borgerne til at bede om at se id-kort, hvis de oplever, at nogen, de ikke kender eller tidligere har set, udgiver sig for at komme fra kommunen.

Alle kommunens medarbejdere og private leverandører bærer nemlig altid et id-kort på sig, så man kan se, hvor de kommer fra.

Beskyt dig mod tricktyve i hjemmet

Sådan foregår tricktyverier oftest:

Det mest almindelige er, at en eller to personer ringer på døren og beder om hjælp eller siger, at de kommer fra hjemmeplejen eller for at aflæse el. Personen eller personerne beder derfor om at komme ind. Du bør være opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind.

Følg rådene fra det kriminalpræventive nævn:

  • Vær opmærksom og lav faste aftaler
  • Luk kun nogen ind du kender (fx familie og naboer) eller har en fast aftale med (hjemmeplejen, viceværten eller aflæsning af elmåler)
  • Kender du dine naboer, kan I hjælpe med at holde øje og passe på hinanden
  • Aftal nabohjælp med dem, der bor omkring dig.
  • Kig i dørspionen før du lukker nogen ind
  • Brug en sikkerhedskæde og luk aldrig døren helt op før du ved, om det er en person, du kender eller har en aftale med
  • Har du ikke dørspion eller sikkerhedskæde på din hoveddør, anbefaler vi at få det monteret
  • Hvis du bor alene, kan du overveje kun at skrive dit efternavn på dørskiltet. 

Omtanke i hverdagen

  • Taske, pung og mobiltelefon bør ikke ligge frit fremme
  • Lad være med at have for mange kontanter hjemme
  • Betal dine regninger gennem Pengeinstitutternes Betalingsservice (PBS) eller på netbank
  • Gem smykker og andre værdier væk, når du ikke bruger dem. 



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik