Efterlysning: Her er Lars Hedegaards formodede overfaldsmand

Københavns Politi vælger nu at efterlyse Basil Hassan med foto. Han er internationalt eftersøgt i forbindelse med drabsforsøget på Lars Hedegaard.

Lars Hedegaard har tidligere selv brudt navneforbuddet, som har beskyttet den formodede attentatmand. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Han har gennem flere år været kendt i pressen som BH. 

Men nu vælger Københavns Politi altså at efterlyse den formodede overfaldsmand på Lars Hedegaard med både navn og billede. 

Basil Hassan er mistænkt for drabsforsøg på den til tider kontroversielle debattør Lars Hedegaard, der er kendt for sin kritik af Islam som relligion og ideologi. 

Overfaldet fandt sted den 5. februar 2014 på Lars Hedegaards daværende bopæl på Pelargoniavej på Frederiksberg. 

Læs også Lars Hedegaard forsøgt skuddræbt nær sit hjem

Basil Hassan har været internationalt efterlyst gennem længere tid, men Københavns Politi vælger at efterlyses nu, fordi Retten på Frederiksberg den 28. november 2016 ophævede det navneforbud, der siden 2014 har været nedlagt i sagen. 

Basil Hassan blev torsdag den 24. november 2016 på en amerikansk hjemmeside nævnt og navngivet som den efterlyste gerningsmand til angrebet på Lars Hedegaard, og på den baggrund indbragte Radio 24Syv navneforbuddet for retten med anmodning om at få det ophævet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik