Efter Duegården: Nykredit overvejer konsekvenser efter dom

Duegården har fået Højesterets ord for, at den kan gå konkurs. Det efterlader regning til Nykredit.

Højesterets afgørelse om, at den gældsplagede andelsboligforening Duegården kan gå konkurs, skaber usikkerhed om lån til andelsboligforeninger hos Nykredit.

Det oplyser Nykredit i en pressemeddelelse efter Højesterets kendelse i sagen om Duegården, hvor Nykredit som långiver nu hænger på regningen for andelsforeningens massive gæld.

- Med dagens kendelse er der fortsat usikkerhed om, i hvilket omfang man som långiver har sikkerhed for at få de penge igen, man låner ud til andelsboligforeninger, siger Nykredits direktør for Retail, Henrik Rasmussen, i en pressemeddelelse.

- Vi vil nu analysere, hvad det betyder for vores långivning på området, tilføjer han.

Duegården blev stiftet i 2007, da boligpriserne var på deres højeste. En række lejelejligheder på Frederiksberg blev lavet om til andelslejligheder.

Købet blev finansieret med et lån med en rente, der kunne justeres løbende. Siden skiftede foreningen til et fast-rente-lån, et såkaldt swap-skifte.

Da renten og priserne på ejendomme faldt på grund af finanskrisen, fik foreningen en stor gæld.

Duegårdens andelshavere ønsker, at foreningen går konkurs, fordi det giver dem en mulighed for at slippe ud af gælden og starte forfra.

Andelshaverne vil miste deres indskud. Til gengæld slipper de for en høj boligafgift og kan komme ud af lejligheden uden at skulle finde en køber.

Det vil til gengæld gå ud over Nykredit, som har tilgodehavender for omkring en halv milliard kroner i en ejendom, der sidste år blev vurderet til 277 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere