Dom: Hjemmehjælper voldtog 88-årig

Landsretten har i dag skærpet straffen til en mand, der overfaldt og voldtog en 88-årig kvinde i hendes hjem på Frederiksberg.

Foto: TV2/Lorry

En 57-årig hjemmehjælper blev af Østre Landsret dømt for at have voldtaget en 88-årig pensionist. Forbrydelsen blev begået af en mand, der var tilkaldevikar i firmaet ActivCare.

Under et besøg i kvindens hjem overfaldt han hende og tvang hende til samleje. Landsretten har straffet manden med fængsel i to år og seks måneder. Det er en skærpelse i forhold til den dom, han fik, i Retten

på Frederiksberg. Den gang blev han idømt to års fængsel.

Grunden til, at manden fik lagt seks måneder til sin straf, skyldes, at der er lagt vægt på de skærpende omstændigheder. Den 57-årige begik voldtægten i offerets eget hjem, og han var i kraft af sin titel som hjemmehjælper i en betroet stilling. Offeret er blevet tilkendt en godtgørelse for tort på 70.000 kroner.

I første omgang begik anklagemyndigheden en fejl. I byretten undlod man at kræve, at manden ud over fængsel blev frakendt retten til at beskæftige sig med pleje af ældre og svækkede.

Da landsretten forleden behandlede sagen, fik anklagemyndigheden dog lov til at bringe kravet på bane. Dermed er manden nu også frakendt retten til at beskæftige sig med pleje af ældre og svækkede. Der er nærliggende fare for, at tiltalte på ny vil misbruge en lignende stilling, lyder begrundelsen.

Den 57-årige er ikke længere tilknyttet firmaet ActivCare.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik