Direktør i Zoo stopper: Bestyrelsen vil have en ny

Direktøren i Københavns Zoologiske Have, Steffen Stræde, stopper.

Bestyrelsen i Københavns Zoologiske Have vil have en ny mand i spidsen. Steffen Stræde stopper som administrerende direktør.

quote Bestyrelsen vil gerne takke Steffen Stræde for, at han har ydet en stor indsats for Zoo.

Janne Glæsel, bestyrelsesformand i Københavns Zoologiske Have 

Jørgen Nielsen, tidligere koncerndirektør i Dagrofa og medlem af Zoos bestyrelse, indtræder som konstitueret direktør. Det oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Bestyrelsen vil gerne takke Steffen Stræde for, at han har ydet en stor indsats for Zoo. Han har motiveret medarbejderne, bidraget til en professionalisering af Zoo og gennemført spændende projekter. Det nyder han respekt for i Haven, udtaler Zoos bestyrelsesformand, Janne Glæsel i pressemeddelsen. 

- Det er imidlertid også bestyrelsens vurdering, at der nu er behov for større kommercielt fokus, med det mål at få Zoos økonomi styrket, således at Zoos strategiske rejse kan forsætte – både som virksomhed og som en af Danmarks mest besøgte kulturinstitutioner, udtaler Zoos bestyrelsesformand, Janne Glæsel.

Pandaprojekt fortsætter

Steffen Stræde har været direktør i Zoo siden 2012. Han stod blandt andet i spidsen for Zoo, da haven vakte international opsigt ved at aflive girafungen Marius og dissekere den foran publikum i 2014.

Steffen Stræde var også for nylig i mediernes søgelys, da han deltog i en rejse til Kina sammen med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Her kunne Zoo-direktøren officielt underskrive en aftale med Kina om udlån af to kæmpepandaer til Københavns Zoo. Det var kulminationen på flere års arbejde på at få pandaer til København.

Pandaerne skal efter planen ankomme i 2018, når et nyt anlæg er bygget færdigt.

Bestyrelsen fortæller, at man fortsat vil have fokus på panda-projektet og dets finansiering.

Samarbejdet koster Københavns Zoologiske Have en million amerikanske dollar om året, som svarer til lidt under 7 millioner danske kroner årligt. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere