Direktør i Zoo stopper: Bestyrelsen vil have en ny

Direktøren i Københavns Zoologiske Have, Steffen Stræde, stopper.

Steffen Stræde har været direktør i Zoo siden 2012. Foto: Bjarke Bo Olsen - Scanpix

Bestyrelsen i Københavns Zoologiske Have vil have en ny mand i spidsen. Steffen Stræde stopper som administrerende direktør.

Bestyrelsen vil gerne takke Steffen Stræde for, at han har ydet en stor indsats for Zoo.

Janne Glæsel, bestyrelsesformand i Københavns Zoologiske Have 

Jørgen Nielsen, tidligere koncerndirektør i Dagrofa og medlem af Zoos bestyrelse, indtræder som konstitueret direktør. Det oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Bestyrelsen vil gerne takke Steffen Stræde for, at han har ydet en stor indsats for Zoo. Han har motiveret medarbejderne, bidraget til en professionalisering af Zoo og gennemført spændende projekter. Det nyder han respekt for i Haven, udtaler Zoos bestyrelsesformand, Janne Glæsel i pressemeddelsen. 

- Det er imidlertid også bestyrelsens vurdering, at der nu er behov for større kommercielt fokus, med det mål at få Zoos økonomi styrket, således at Zoos strategiske rejse kan forsætte – både som virksomhed og som en af Danmarks mest besøgte kulturinstitutioner, udtaler Zoos bestyrelsesformand, Janne Glæsel.

Læs også Glad direktør vender hjem med historisk panda-aftale

Pandaprojekt fortsætter

Steffen Stræde har været direktør i Zoo siden 2012. Han stod blandt andet i spidsen for Zoo, da haven vakte international opsigt ved at aflive girafungen Marius og dissekere den foran publikum i 2014.

Steffen Stræde var også for nylig i mediernes søgelys, da han deltog i en rejse til Kina sammen med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Her kunne Zoo-direktøren officielt underskrive en aftale med Kina om udlån af to kæmpepandaer til Københavns Zoo. Det var kulminationen på flere års arbejde på at få pandaer til København.

Pandaerne skal efter planen ankomme i 2018, når et nyt anlæg er bygget færdigt.

Bestyrelsen fortæller, at man fortsat vil have fokus på panda-projektet og dets finansiering.

Samarbejdet koster Københavns Zoologiske Have en million amerikanske dollar om året, som svarer til lidt under 7 millioner danske kroner årligt. 

Læs også Zoo-direktør fortæller: Isbjørnen havde fat i ham

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik