DF'er om populær panda-ankomst: "En klam måde, vi har fået dem på"

Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti Søren Espersen er ikke just begejstret for den måde, som Danmark og København Zoo har fået sine første pandaer på.

"Jeg synes, det er ulækkert. Det er en klam måde, vi har fået pandaerne på."

I en video fra i morges på sin Facebook-side lægger Dansk Folkepartis Søren Espersen ikke fingrene i mellem, når han fortæller om sin holdning til den måde, hvorpå pandaerne er blevet skaffet til Danmark på.

- Jeg glæder mig selvfølgelig til at se pandaerne med mine børnebørn, men det her handler ikke bare om nogle søde hygge-nygge-pandabamser, siger han i videoen.

"Vi skal hele tiden holde os for øje, at Kina er et kommunistisk diktatur, som undertrykker folk. Og det glemmer vi. I Kina hives organer ud af folk, der sidder i fangelejre, og sælges videre til højestbydende. Millioner sidder i fængsel, og det er et modbydeligt system," lyder det fra Folketingsmedlemmet.

Den fulde video kan ses på siden her.

Pandaankomsten har også delt vandene, da der er tale om en "gave" fra Kina, der udlåner de to pandaer Xing Er og Mao Sun til Danmark som en gestus for at anerkende de to landes tætte samarbejde.

- Jeg synes selvfølgelig pandaerne er nogle søde kramme-dyr, men den måde, vi har fået dem på, er ret ulækker. I gamle dage fik vi (i Danmark red.) guldbamser, når vi havde opført os ordentligt i skolen. På samme måde får vi nu panda-bamser, når vi opfører os ordentligt over for Kina, siger Søren Espersen i sin Facebookvideo.

Torsdag aften kørte en længe ventet lastbil ind i Zoologisk Have - den var læsset med to pandaer og en hel masse bambus. Lars Holse, fra Zoologisk Have, stod klar til at hjælpe de to kinesiske bjørne i gang med deres nye liv i Danmark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere