De smukkeste facader og de smukkeste skilte

Den respektfulde renovering, den hele bygning og den skæve detalje var nøgleordene, da Frederiksberg Kommune præmierede byens smukkeste facader og skilte

Detalje fra Frederiksberg Allé 42 A-B

Frederiksbergs smukke bygninger og æstetik var i centrum, da Frederiksberg Kommune onsdag uddelte præmier i tre kategorier.

Vinderne er rigtig gode eksempler på, hvordan man bidrager maksimalt til byens samlede udtryk

Borgmester Jørgen Glenthøj, Kons.

- Der er mange smukke facader og skilte i byen, så det har været meget svært at finde vinderne blandt  de nominerede, som byens borgere selv har peget på. Vinderne er rigtig gode eksempler på, hvordan man bidrager maksimalt til byens samlede udtryk, og de fortjener meget stor anerkendelse for deres bidrag til vores by,” sagde Borgmester Jørgen Glenthøj, Kons., som overrakte priserne ved en reception onsdag.

Læs også Nu kan du få din egen Michelin-kok hjem i stuen

Den respektfulde renovering

Andelsboligforeningen Alhambra på Frederiksberg Allé 42 A-B vandt kategorien, blandt andet fordi renoveringen har genskabt den oprindelige facadeudsmykning, så bygningen nu igen kommer til sin ret i jugendstilens formsprog.

Andelsboligforeningen Alhambra på Frederiksberg Allé 42 A-B

Den hele renovering

Godthåbsvej 38 / Kronprinsesse Sofies Vej 2-6 vandt kategorien på grund af dens helhedsorienterede tilgang til bygningsrenovering. Ejendommen er renoveret med stor respekt for dens oprindelige udtryk, samtidig med, at den har fået nyt liv.

Godthåbsvej 38 / Kronprinsesse Sofies Vej 2-6 

Den skæve detalje

Kategorien havde to vindere – begge herrefrisører. Herrefrisøren på Peter Bangs Vej 58 vandt for dens særlige facadeskiltning, der ligesom forretningen stammer helt tilbage fra 1919.

Herrefrisøren på Peter Bangs Vej 58 

Og Men´s Cutting Club på Dalgas Boulevard vandt for dens dristige nyfortolkning af den gamle skiltetradition.

Men´s Cutting Club på Dalgas Boulevard

Præmieringen bliver en ny tradition på Frederiksberg, hvor den fremover vil blive uddelt hvert andet år.

Læs også Her er Københavns dyreste og billigste bydele

Formand for Frederiksbergs Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), er glad for det nye initiativ:

”Denne præmiering rammer lige ned i kernen af Frederiksbergs identitet. Byen er om noget kendt for dens skønhed, og det er noget, som vi, der bor her, lægger stor vægt på. Derfor giver det god mening at fejre de smukke facader og skilte og på den måde inspirere,” siger Jan E. Jørgensen, Venstre.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?