Danske SKAM-skuespillere er spændte på fans reaktion

Populær norsk tv-serie kommer til Danmark.

Det er ikke længe siden, at SKAM-fans fik overbragt den triste nyhed, at dette forårs 4. sæson bliver den sidste.

Men i dag blev det kendt, at serien alligevel kommer til at leve videre - i Danmark!

Denne høsten bliver den populære norske ungdomstv-serie nemlig forvandlet til teater på Frederiksberg-teateret Aveny-T.

Skuespillere: nu kan vi sætte dansk præg

Skuespillerne er alle håndplukkede unge talenter - som i variende grad har erfaring med skuespil.

De er godt er klar over, at der kan være SKAM-fans, der har svært ved at se SKAM-universet overført til teater. Og det er med en vis bæven, at de nu skal løfte arven fra det norske hold af skuespillere. 

- Først var jeg lidt skeptisk, må jeg indrømme, fordi det er så stor en succes. Der er dybt at falde, vil jeg sige... fortæller 24-årige Karla Rosendahl Rasmussen, der skal spille karakteren Noora - en rolle, hun dog føler sig helt klart til at give sit eget bud på. 

- Først var jeg lidt skeptisk, må jeg indrømme, fordi det er så stor en succes. Der er dybt at falde, vil jeg sige... fortæller 24-årige Karla Rosendahl Rasmussen, der skal spille karakteren Noora - en rolle, hun dog føler sig helt klart til at give sit eget bud på. 

 Skuespillerne håber, at fansene vil tage godt i mod stykket - og muligheden for at sætte et dansk aftryk på det efterhånden verdensberømte SKAM-fænomen:

- Det bliver så super fedt, fordi vi endelig har fået SKAM til Danmark. Og vi kan sætte vores præg på SKAM, fortæller 17-årige Frieda Joanna Krøgholt, der spiller Eva. Eva er hovedrollen i den første sæson af tv-serien - som også bliver hovedrollen i det første teaterstykke.

- SKAM er mega fedt, fordi man kan relatere det som ung, mener Frieda Joanna Krøgholt og uddyber:

Til hverdag går i Frieda i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København. Så hun står selv midt i den tid, som serien - og nu teaterstykkerne - handler om. 

- Fordi vi unge som ellers er så hormonfyldte og har så mange spørgsmål og står i så mange identitetskriser - vi har noget, vi kan spejle i. 

Til hverdag går i Frieda i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København. Så hun står selv midt i den tid, som serien - og nu teaterstykkerne - handler om. 

Aveny-T har erhvervet teaterrettighederne til alle fire sæsoner af SKAM, som bliver til fire teaterstykker. Første stykke har premiere d. 15. september i år. Sæson 4 ventes at få teaterpremiere i sæsonen 2019/2020.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere