Danske SKAM-skuespillere er spændte på fans reaktion

Populær norsk tv-serie kommer til Danmark.

02:46

Video: Pressefoto/NRK

Det er ikke længe siden, at SKAM-fans fik overbragt den triste nyhed, at dette forårs 4. sæson bliver den sidste.

Men i dag blev det kendt, at serien alligevel kommer til at leve videre - i Danmark!

Denne høsten bliver den populære norske ungdomstv-serie nemlig forvandlet til teater på Frederiksberg-teateret Aveny-T.

Læs også Scoop for Aveny-T: Verdenspremiere på teaterudgaven af SKAM

Skuespillere: nu kan vi sætte dansk præg

Skuespillerne er alle håndplukkede unge talenter - som i variende grad har erfaring med skuespil.

De er godt er klar over, at der kan være SKAM-fans, der har svært ved at se SKAM-universet overført til teater. Og det er med en vis bæven, at de nu skal løfte arven fra det norske hold af skuespillere. 

- Først var jeg lidt skeptisk, må jeg indrømme, fordi det er så stor en succes. Der er dybt at falde, vil jeg sige... fortæller 24-årige Karla Rosendahl Rasmussen, der skal spille karakteren Noora - en rolle, hun dog føler sig helt klart til at give sit eget bud på. 

01:50

- Først var jeg lidt skeptisk, må jeg indrømme, fordi det er så stor en succes. Der er dybt at falde, vil jeg sige... fortæller 24-årige Karla Rosendahl Rasmussen, der skal spille karakteren Noora - en rolle, hun dog føler sig helt klart til at give sit eget bud på. 

Luk video

 Skuespillerne håber, at fansene vil tage godt i mod stykket - og muligheden for at sætte et dansk aftryk på det efterhånden verdensberømte SKAM-fænomen:

- Det bliver så super fedt, fordi vi endelig har fået SKAM til Danmark. Og vi kan sætte vores præg på SKAM, fortæller 17-årige Frieda Joanna Krøgholt, der spiller Eva. Eva er hovedrollen i den første sæson af tv-serien - som også bliver hovedrollen i det første teaterstykke.

- SKAM er mega fedt, fordi man kan relatere det som ung, mener Frieda Joanna Krøgholt og uddyber:

00:15

Til hverdag går i Frieda i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København. Så hun står selv midt i den tid, som serien - og nu teaterstykkerne - handler om. 

Luk video

- Fordi vi unge som ellers er så hormonfyldte og har så mange spørgsmål og står i så mange identitetskriser - vi har noget, vi kan spejle i. 

Til hverdag går i Frieda i 2.g på Rysensteen Gymnasium i København. Så hun står selv midt i den tid, som serien - og nu teaterstykkerne - handler om. 

Aveny-T har erhvervet teaterrettighederne til alle fire sæsoner af SKAM, som bliver til fire teaterstykker. Første stykke har premiere d. 15. september i år. Sæson 4 ventes at få teaterpremiere i sæsonen 2019/2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?