Dan Rachlin inviterer til flæskesteg: "For mange borgere spiser alene"

Hvad, der skulle have været en åben hoveddør til Dan Rachlins julestue, er blevet til at stor fælles jul i Frederiksberghallerne.

Foto: Lorry.dk

Julen er hjertenes fest, lyder en floskel.

Jeg gør det, fordi man må gerne må praktisere lidt af det, som julen handler om.

Dan Rachlin

Og derfor bør juleaften heller ikke være noget, man holder alene. 

Det mener meningsdanneren og DJ'en Dan Rachlin i hvert fald, som inviterer til lækker julemad i Frederiksberghallerne juleaften.

Alle kan komme, hvis de mangler nogle at holde jul med, men det kræver, at man skriver til ham på Facebook, da der kun er et begrænset antal pladser i caféen. 

- Jeg gør det, fordi man gerne må praktisere lidt af det, som julen handler om. Jeg ved godt, at det lyder enormt helligt og enormt fromt, men julen handler meget om at være sammen med andre mennesker, spise noget rart og tale sammen, siger han til TV 2 Lorry. 

Læs også Varm hjælp i en kold tid: Gratis juletræer til børnefamilier

Dan Rachlin understreger, at det her arrangement ikke er en håndsrækning til socialt udsatte eller andre, men at det er for alle, der kunne mangle selskab. 

Det gjorde hans egen lille familie nemlig, før de fik ideen til fælles jul. 

- Vi plejer at holde jul med en masse af vores familiemedlemmer, men de holder jul i alle mulige andre sammenhænge i år. Vores 11-årige datter kunne slet ikke forestille sig noget værre end at holde juleaften kun med sin far, mor og storebror, der også helst vil hen til sine venner tidligt på aftenen. Derfor tænkte jeg, at jeg kunne invitere nogle af mine mange Facebook-venner og følgere, forklarer meningsdanneren. 

Han skrev en invitation på Facebook, der hurtigt blev delt mere end 200 gange og fik cirka 4000 likes, og derfor rykkede han arrangementet til cafeen i Frederiksbergshallerne, hvor bestyreren nu har meddelt, at han sponsorerer maden. 

- Det er gået op for mig, at der faktisk er en masse normale, velfungerende borgere, som har job og familie, men af den ene eller anden grund skal sidde alene juleaften, siger Dan Rachlin, der håber, at flere vil skrive til ham, selvom han godt ved, at det kan være grænseoverskridende.

I skrivende stund har knapt tyve personer tilmeldt sig, og der vil være plads til cirka 50 mennesker.

00:34 Luk video

Læs også Muslimer går juleoptog for profet - og donerer til julehjælp

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik