Byrådsmedlemmer vil endnu ikke frede borgmesteren i sag om boligkøb

Der er stadig alt for mange ubesvarede spørgsmål i sagen om Simon Aggesens boligkøb, lyder det fra oppositionen på Frederiksberg.

Mandag aften dannede Frederiksberg Rådhus ramme om et flere timer langt byrådsmøde, hvor kommunens byrådsmedlemmer skulle tage stilling til et svarudkast fra forvaltningen, der erklærede, at der ikke var sket urent trav i forbindelse med borgmester Simon Aggesens køb af en lejlighed på Frederiksberg Allé. 

Men trods mange timers diskussion, lykkedes det ikke at nå til så meget enighed, at udkastet fra forvaltningen kunne godkendes endeligt.

28 ubesvarede spørgsmål

Det fortæller den socialdemokratiske 2. viceborgmester på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, til TV 2 Lorry. 

- Vi politikere skulle godkende forvaltningens egen vurdering af, at alt foregik efter bogen. Men det er svært, når alle sten i sagen ikke er blevet vendt, siger Michael Vindfeldt og henviser til intet mindre end 28 spørgsmål, som oppositionen har bedt om svar på.

- Vi vil eksempelvis gerne have svar på, hvordan sagsbehandlingstiden i denne sag ser ud i forhold til andre sager. Og på hvilket niveau sagen er behandlet - er det direktør- eller lederniveau i forhold til andre sager. Alt sådan noget er jo relevant at finde ud af, når nu der har været så meget om denne sag i så mange medier, siger Michael Vindfeldt, der beskriver det langvarige møde som ét, hvor bølgerne gik højt. 

Afgørelse skudt til hjørne

Og nu bliver en eventuel afgørelse udskudt til næste mandag. 

- Vi kan jo hverken sige ja eller nej til denne redegørelse, før alle sten er vendt. Meningen var, at vi skulle tage stilling til redegørelsen, men det var der altså ikke nogen, der gjorde i dag. Så nu er det foreløbige svar sendt til ombudsmanden, og så skal de her 28 spørgsmål besvares, inden vi snakker om sagen igen på mandag, siger Michael Vindfeldt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Breaking
Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

Mette Annelie Rasmussen

Efter nederlag som spidskandidat: Radikal profil vraget som gruppeformand

vote-dragoer.jpg

Her kan magten skifte ved kommunalvalget: Den mindste kommune kan give det største drama

Ægtepar Ege Allé

Kommune kræver 219.000 kroner af borgere for tre fældede vejtræer

Frederiksberg

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere