Bus brød i brand lige ude foran Elisabeths lejlighed: Gnisterne fløj op på vinduerne

Elisabeth var lige stået op, da hun registrerede, det pludselig blev mørkt udenfor. Ud fra sit vindue kunne hun se en bus i brand.

Ugen startede noget usædvanlig for journalist på TV 2 Lorry Elisabeth Hamerik Schwarz, da ild, røg og aske føg rundt uden for hendes vindue mandag morgen.

En solrig morgen blev pludselig erstattet med mørke, forklarer hun.

- Jeg var lige stået op og stod med ryggen til, da det pludselig blev ret mørkt for vinduerne. Så vendte jeg mig rundt, og tænkte, hvad sker der med al den røg?, siger hun og fortsætter:

- Det virkede så surrealistisk. Jeg kunne se, at der var brand i et eller andet, men jeg kunne ikke se, hvad der brand i. Det var sindssygt tæt på.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der var ikke meget andet at se end ild og sort røg fra Elisabeths vindue på anden sal.
Der var ikke meget andet at se end ild og sort røg fra Elisabeths vindue på anden sal.
Foto: Privatfoto

Flammerne kom fra en bus, og kort tid efter var vejen fyldt med udrykningskøretøjer fra Hovedstadens Beredskab.

Morgentrafikken fortsatte

For Elisabeth Hamerik Schwarz, der bor på anden sal, så det ud til at være en voldsom brand, men det så tilsyneladende ikke ud til at påvirke folk på gaden ret meget.

- Jeg observerede, at folk cyklede forbi, som om der ikke var sket noget som helst. Vi andre inde bag vinduerne var lidt mere panikslagne. 

Flammerne fra branden nåede op til anden sals højde - formentlig også længere op.
Flammerne fra branden nåede op til anden sals højde - formentlig også længere op.
Foto: Privatfoto

Mens folk havde travlt med at komme på arbejde, kunne Elisabeth inde bag ruderne se, hvordan gnisterne fra branden fløj op på vinduerne. Alligevel blev hun inde.

- Vi kunne ikke komme ud, fordi branden var lige ude foran vores hoveddør. Vi var lidt bange for at gå ned i gården, hvis branden skulle sprede sig. Så ville vi være fanget, siger hun og uddyber: 

- Men det så ikke ud til at den ville sprede sig. Det virkede til, at de (beredskabet, red.) havde styr på branden ret hurtigt.

Ingen tilskadekomne

Da branden var slukket, ringede nogle brandmænd på døren for at komme ind i opgangen. Her kunne de besigtige bygningen indefra og konstatere, at bygningen tilsyneladende ikke havde lidt indvendig skade, forklarer Elisabeth Hamerik Schwarz. 

Skummet fra slukningsarbejdet ramte den bygning, som Elisabeth bor i.
Skummet fra slukningsarbejdet ramte den bygning, som Elisabeth bor i.
Foto: Privatfoto

Bygningens facade er dog formentlig en anden sag.

- Jeg ved ikke rigtigt, hvad der sket med vores facade, men det ser ikke for godt ud, siger Elisabeth Hamerik Schwarz med henvisning til, at den skum, brandvæsenet brugte til at slukke branden med, nu er spredt ud over bygningens facade.

Hovedstadens Beredskab oplyser til TV 2 Lorry, at der ikke er nogen, der er kommet til skade i forbindelse med branden i bussen.

Movia: Det er en dieselbus

Der var tale om en linje 4A, der mandag morgen brød i brand, da bussen holdt stille i krydset ved Nordre Fasanvej/Godthåbsvej.

Chaufføren kunne lugte røg fra taget, og bad alle passagerer om at forlade bussen. Efterfølgende brød bussen i brand. Der er tale om materielle skader, ingen personer kom til skade, oplyser Movia til TV 2 Lorry

Bussen er en dieselbus, men årsagen til branden kendes ikke på nuværende tidspunkt, men undersøges nu, oplyser Movia.