Brug for sex-rådgivning eller klamydiatest? Nu åbner tilbud på Frederiksberg

Fredag åbner test- og rådgivningstilbuddet Checkpoint på Frederiksberg. Her kan unge både blive testet for kønssygdomme og tale åbent om seksualitet.

Sex, seksualitet og kønssygdomme. 

Det kan være svært at tale om. Men fra på fredag forsøger AIDS-Fondet at gøre snakken nemmere. Her åbner de nemlig deres test- og rådgivningstilbud, Checkpoint, på Frederiksberg.

Tilbuddet er for unge mellem 15 og 29 år, der har spørgsmål, tanker og tvivl om sex og kønsidentitet. 

Samtidig tilbyder de også at blive testet for kønssygdomme. Alt sammen uden fordomme og formaninger, lover Lotte Kehlet, der er national chef hos AIDS-Fondet.

- For mange unge kan det være en overvindelse at snakke om sex – ikke mindst hvis det er med en familielæge, man har kendt hele livet, siger hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Nervøsiteten bliver ikke mindre, hvis man falder uden for de mest gængse opfattelser af køn og seksualitet – og for eksempel er tiltrukket af en af det samme køn.

Om Checkpoint

Uvidenhed og skam

Meget tyder på, at der er brug for sådan et tilbud. Uvidenhed og skam fylder nemlig meget hos især unge mennesker. Det viser en undersøgelse om testadfærd blandt unge og LGBT+ personer, som AIDS-Fondet lavede i 2020.

Og det vil Checkpoint gøre op med.

- Checkpoints rådgivere er særligt trænede til at tale om sex, køn, krop og seksualitet – de tager udgangspunkt i mennesket, der søger råd, og er øvede i at styre fri af normtænkning, fortæller Lotte Kehlet.

Tilbuddet på Frederiksberg vil også have fokus på opsøgende indsatser. Det betyder, at Checkpoints rådgivere ti gange om året vil være til stede på kollegier, gymnasier og andre steder, hvor unge færdes.